Høj sol og Hobro IK som modstander hjemme på et fyldt Vejle Stadion. Sådan lagde Vejle Boldklub ud i sæsonen for godt 10 måneder siden, hvor traditionsklubben gjorde comeback i Superligaen.

Dengang blev det til en euforisk sejr for de rødklædte blandt andet efter en scoring fra straffepletten af Allan Sousa. I dag var topscoreren der ikke til at redde vejlenserne, som tabte 2-0 til Hobro IK og dermed er tilbage i 1. division fra næste sæson.

I stedet for at sparke det straffespark, som Vejle fik tildelt i kampen mod Hobro IF, sad Vejles brasilianske topscorer og faste straffeskytte i smart civilt fodboldstjerne-kluns på tribunen, da han afsoner karantæne for et tåbeligt rødt kort, han fik for nogle kampe siden.

Dermed tilfaldt straffesparks-ansvaret Kjartan Finnbogason, som kunne have udlignet Hobro IK's 1-0-føring i første halvlegs døende sekunder.

Kjartan Finnbogason.
Kjartan Finnbogason. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Men den islandske lejesvend, som er kommet til Vejle som redningsmand i januars transfervindue, misbrugte muligheden på Hobro-målmand Jesper Rask, som diskede op med en feberredning.

Sousas fravær på banen er et godt billede på den manglende disciplin, som har kendetegnet det farverige Vejle-mandskab med de mange nationaliteter i truppen, i ejerkredsen og på trænerbænken.

Den manglende disciplin – eller andre forklaringer på, hvorfor hæderkronede Vejle Boldklub rykker ned – var dog ikke et tema hos Finnbogason, som var knust efter nederlaget, som betyder farvel til Superligaen for Vejle Boldklub i denne omgang.

»Det hele knækkede bare. Selvfølgelig følte jeg, at det er mit ansvar, for jeg stod op, fordi jeg plejer at sparke dem ind, men det var ikke min dag i dag. Desværre,« sagde Finnbogason, som ud over straffesparket også misbrugte et par andre gode muligheder.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Efter kampen kunne han ses tage en runde på stadion opløst i tårer. Der var stadig tårer i øjnene på angriberen, da han mødte pressen en halv time efter slutfløjt på kampen, som blev afgjort i den forlængede spilletid.

»Jeg har taget ansvar, siden jeg kom til klubben, og jeg ville så gerne være med til at redde den fra nedrykning. De sidste par uger har jeg virkelig mærket hele byen og fanbasen, hvor stor og fantastisk en klub det er. Alle menneskene, der arbejder her. Jeg synes virkelig, at de fortjener at have et superligahold. Derfor er jeg så ked af det. De fortjener mere.«

Den islandske angriber nævnte også savnet til sin familie, som bor i Ungarn, hvor Finnbogason spillede, frem til lejeopholdet med Vejle Boldklub kom i stand.

»Jeg har været væk fra min familie i de sidste to måneder. Jeg arbejder hårdt for det og er flyttet hertil fra min familie og mine to børn, for jeg ville virkelig hjælpe denne klub med at overleve. Desværre lykkedes det ikke,« siger Finnbogason.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Han fortalte, at han nu overvejer, om han vil blive i klubben efter sommerferien. Hans aftale udløber til juli.

Stemningen var naturligvis straks mere munter hos Hobro IK's Vito Mistrati, som havde en stor andel i Hobros sejr, da han bragte udeholdet foran på et drømmedrøn i første halvleg.

»Da jeg rammer den, ved jeg godt, at der var bingo. SÅ var jeg bare i himlen. Fuck, det var fedt,« sagde midtbanestyrmanden, som nu kan se frem til to playoff-kampe mod nummer to fra 1. division om en plads i Superligaen:

»Nu er der fest, men det bliver nogle svære kampe. Det viser historien. Men det kan vi lære. Vi viser i dag, at vi er et hold af mand, som ikke er bange for at skrælle igennem. Det bliver vigtigt i de kampe.«