Her giver Anders Poulsen et rødt kort til AGFs Putros. Det kort lod han blive i baglommen, da Daniel Agger lavede en knæhøj tackling på Kasper Risgaard i søndags.
Her giver Anders Poulsen et rødt kort til AGFs Putros. Det kort lod han blive i baglommen, da Daniel Agger lavede en knæhøj tackling på Kasper Risgaard i søndags. Foto: Henning Bagger

Dommer Anders Poulsen erkender, at Daniel Agger skulle have været vist ud for sin knæhøje tackling på Kasper Risgård i søndagens Superliga-kamp mellem Brøndby og AaB.

Der har været meget debat i fodbold-Danmark siden kampen, hvor Brøndbys tilbagevendte forsvarsspiller Daniel Agger i anden halvleg fik stemplet AaBs Kasper Risgård på siden af knæet. Mange har argumenteret for, at landsholdsanføreren skulle have haft mindst gult kort.

Men kampens dommer Anders Poulsen takserede kun situationen til et frispark uden en notering i den sorte bog, hvilket han efterfølgende har erkendt var en fejl.

- Jeg havde ikke fornemmelse for, hvordan han ramte ham. Derfor dømmer jeg bare frisparket. Jeg kan på video se, at jeg står tæt på situationen, men Daniel Agger rammer ham på siden, hvilket jeg ikke kan se fra min vinkel, forklarer Anders Poulsen til BT.

- Det skulle have været et rødt kort til ham, fordi han rammer Kasper Risgård i knæhøjde med strakt ben. Han rammer ham højt og hårdt, og så der er det lige meget, om han forsøger at spille bolden, forklarer dommeren om situationen efter at have set den på video med sit dommerteam mere end 20 gange.

Kasper Risgaard var efterfølgende ude med kritik af dommeren, som han mente ikke turde give rødt kort, fordi det var Daniel Agger. Men det har ingen sandhed i sig, forklarer Anders Poulsen.

- Vi forbereder os altid grundigt og snakker om de enkelte hold og spillere, men aldrig om at nogen skal behandles anderledes. Derfor er jeg ærgerlig over, at debatten har taget den drejning, siger den 33-årige dommer.

Selvom han erkender, at Daniel Agger skulle have haft et rødt kort, så har evalueringen med linjedommerne af situationen slået fast, at der ikke kan udsættes noget på hans placering.

- Min placering var rigtig i forhold til afstand og spillets bevægelse. Så det ærgrer mig da, at jeg ikke fangede, hvor grov tacklingen var.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.