FCK sikrede sig en imponerende 4-3-sejr over AGF, selv om københavnerne havde smidt en 2-0-føring.

FC København hentede søndag aften en vigtig sejr over AGF i et vildt opgør, som endte med 4-3 efter en sen scoring af FCKs Kevin Diks.

Det var en underholdende kamp, hvor FCK var det bedste mandskab i starten med en flyvende Diogo Goncalves, som stod bag to mål.

Men en 2-0-føring var ikke nok for FCK, da Patrick Mortensen, Mikael Anderson og Kevin Yakob sørgede for, at AGF kom på 3-2 og sejrskurs.

Men i slutfasen svarede Jordan Larsson og Kevin Diks igen og sikrede FCK sejren.

FCK topper nu Superligaen med 55 point, som er fire flere end FC Nordsjælland, der har en kamp i hånden.

AGF er på fjerdepladsen med 47 point inden de sidste to kampe.

Det var en livlig kamp, hvor FCK slog til først efter otte minutter.

Efter et godt angreb fik Diogo Goncalves tilkendt et straffespark, som portugiseren selv sendte i mål.

FCK havde valgt at stille op med to wingbacks, og det var med til at give problemer for AGF, som endte med at blive overmatchet på kanterne.

Det viste sig efter 19 minutter, hvor højreback Elias Jelert modtog bolden og smed den i feltet til Goncalves, som scorede igen.

Et søvnigt FCK-forsvar gav dog AGF nyt liv, da midtstopper Kevin Diks sov i timen efter 29 minutter. AGF-angriber Patrick Mortensen steg op og reducerede til 1-2.

Et farligt løb fra Felix Beijmo tog senere fusen på FCK, og så kunne backen servere den for den offensive profil Mikael Anderson, som udlignede til 2-2.

Til anden halvleg kom AGF kom ud som lyn og torden og pressede FCK i bund, og det gav pote efter 53 minutter, da midtbanespiller Kevin Yakob bragte gæsterne i front.

Det hele endte dog med en FCK-sejr efter et stort pres i slutfasen.

Her kunne FCKs offensive svensker Jordan Larsson først udligne, inden Kevin Diks blev matchvinder i de døende minutter.

/ritzau/