Krisen kradser videre i Superliga-klubben AaB.

Hjemme på Aalborg Portland Park mod AGF måtte nordjyderne for øjnene af 5.718 alt andet end tilfredse tilskuere nøjes med 0-0 mod et tamt AGF-mandskab.

Ikke desto mindre var det en flok positive AaB-spillere, der efter den kedelige fodboldkamp mødte pressen.

»Vi er på rette vej,« sagde midtbaneveteranen Kasper Risgård og tilføjede:

»Nu er vi ubesejret i vores seneste fire kampe. Det viser, at vi trods alt er et hold, der er svære at slå. Men selvfølgelig er jeg ikke tilfreds med, at vi fortsat ikke har vundet i denne sæson, og skal jeg være ærlig, kæmper vi i øjeblikket med tingene.«

 
AaB og AGF spillede lørdag eftermiddag 0-0 i Superligaen.
Vis mere

Det var et aggresivt spillende AaB-mandskab, der indledte kampen, og havde ikke mindst Jannik Pohl været skarpere i afslutningerne, ville nordjyderne være gået til pausen med en føring.

I den anden ende af banen havde AGF’erne til gengæld store problemer med at sætte sig igennem. Man skulle helt hen til det 41. minut før aarhusianerne havde første skud mod AaB-målet. Det havde Adama Guira, hvis forsøg dog gik et par meter forbi den ene opstander.

»Jeg ved ikke om jeg skulle have scoret. Men jeg kan sige så meget, at jeg synes, vi spillede en god kamp og at jeg forventer mig meget af samarbejdet med Pavol Safranko (nyindkøbt angriber, red.). Det er min klarer opfattelse, at viu supplerer hinanden godt,« sagde Jannik Pohl.

Efter pausen vendte billedet.

Hjemmeholdet blev især de første 20 minutter trykket i bund.

Det spillemæssige overtag var AGF tæt ved at udnytte til scoring, men på et kvalificeret skudforsøg af Jakob Ankersen prellede bolden af mod AaB-målets ene opstander.

»Vi spiller en skidt første halvleg, men spiller os op efter pausen,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm, der roste sine spillere.

»Vores spil var mod AaB ikke lige så flydende som mod Brøndby i sidste weekend, og desværre var vi ikke gode til at spille målchancerne større. Der blev i de afgørende situationer taget flere forkerte beslutninger. Men når det er sagt, viste spillerne god moral. Det er bestemt udmærket at tage point mod et presset AaB-hold på deres hjemmebane,« sagde Glen Riddersholm.

I øvrigt afslørede AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde, at det langt fra er sikkert, at det seneste indkøb af angriberen Pavol Safranko bliver nordjydernes sidste i indeværende transfervindue.

»Man skal aldrig sige aldrig og det er ikke sådan, at vi i næste uge skal have spillere på prøvetræning. Jeg vil ikke udelukke, at der måske når at komme én ind og et par stykker ud. Men vi er tæt på at være i mål med den plan, vi henover sommeren har arbejdet på,« sagde Allan Gaarde, der ikke lagde skjul på, at han man i AaB er lettere bekymret over skadessituationen.

»I øjeblikket har vi ikke færre end otte spillere udenfor. Men vi ser intet møster i det. Mens Rasmus Würtz eksempelvis plages af en fiberskade, har Michael Lansing rygproblemer, og hertil kommer at Patrick Kristensen har gennemgået en brokoperation,« sagde Allan Gaarde.

Rasmus Würtz kunne til BT’s udsendte reporter fortælle, at han forventer at være spilleklar igen om to-tre uger.

»Jeg pådrog mig også en fiberskade i foråret, men denne er anderledes og en smule værre. Af de to forløb har jeg lært, at jeg fremadrettet måske skal blive blive bedre til indimellem at kvitte et træningspas, så kroppen ikke overbelastes mere end højst nødvendigt,« sagde Rasmus Würtz.