Brøndby tabte terræn i kampen om tredjepladsen i Superligaen, da det blev til et nederlag til AaB på 0-1.

Brøndby tabte dyrebare point i kampen om tredjepladsen i 3F Superligaen, da det blev til et 0-1-nederlag til bronzekonkurrenten AaB i 25. spillerunde.

Her leverede Brøndby en god indsats på hjemmebane og sad på store dele af spillet, hvor der også blev skabt flere farlige chancer.

Men det var AaB-mandskabet, som fik scoret kampens eneste mål, da AaB-topscorer Louka Prip var sikkerheden selv på et straffespark før pausen.

Superligakamp mellem Brøndby IF og Aab på Brøndby Stadion, torsdag den 14. april 2022.
Superligakamp mellem Brøndby IF og Aab på Brøndby Stadion, torsdag den 14. april 2022. Foto: Claus Bech
Vis mere

Med nederlaget har Brøndby nu ikke vundet i fem kampe i træk og er fire point efter AaB, som ligger placeret på Superligaens tredjeplads med 44 point.

Det var Brøndby, som kom bedst fra start, da træner Niels Frederiksens tropper konstant var en trussel over kanterne.

Her viste højreback Andreas Bruus fart efter syv minutter, da han gik til baglinjen og slog en bold i feltet til spydspids Marko Divkovic, men AaB-keeper Jacob Rinne reddede forsøget.

Hjemmeholdet brugte samme opskrift kort tid efter, da angriber Simon Hedlund serverede bolden til Divkovic. Denne gang røg bolden over mål.

AaB fandt endelig et hul i hjemmeholdets defensiv efter 31 minutter, da kreatøren Kasper Kusk blev nedlagt i feltet af Brøndby-målmand Mads Hermansen.

Louka Prip kunne derefter score på straffesparket og blive noteret for sit 12. mål i denne sæson.

Superligakamp mellem Brøndby IF og Aab på Brøndby Stadion, torsdag den 14. april 2022.
Superligakamp mellem Brøndby IF og Aab på Brøndby Stadion, torsdag den 14. april 2022. Foto: Claus Bech
Vis mere

Efter pausen jagtede Brøndby en udligning, og værterne fortsatte med at skabe chancer, da blandt andre Divkovic var ved at score direkte på et hjørnespark.

Det var nærmest spil til ét mål i anden halvleg, hvor Brøndby blev ved med at presse på for en scoring, men AaB-defensiven kæmpede bravt og afviste gang på gang.

Niels Frederiksens mandskab satsede alt i slutfasen, men der var intet, som kom forbi den nordjyske defensiv, der i sidste ende kunne juble over de tre point.

/ritzau/

Genoplev LIVE-bloggen her: