AaB sparkede sig væk fra Superligaens sidsteplads med en kneben 2-1-sejr hjemme over Silkeborg.

Forløsningen var stor, da der mandag aften blev fløjtet af i Aalborg.

Hjemmeholdet AaB hentede nemlig klubbens første sejr i årets Superliga, da nordjyderne slog Silkeborg med 2-1 på Aalborg Portland Park.

Sejren kom i hus efter otte spillerunder og betyder, at AaB spiller sig væk fra sidstepladsen, som holdet var endt på efter Randers' sejr over AGF i weekenden.

Morten Wieghorsts mandskab har med 2-1-sejren hentet i alt otte point i sæsonen og er placeret på tiendepladsen i tabellen - lige over mandagens modstander fra Silkeborg, som ligger med syv point efter otte spillerunder.

Det var et intenst og chancerigt opgør, der først blev afgjort i anden halvleg, efter at holdene var gået til pause med stillingen 1-1 i en lige affære.

Men i de sidste 45 minutter spillede AaB sig op og leverede i flere faser et stormløb mod udeholdets mål og viste noget af det bedste offensive fodbold fra de bolsjestribede i denne sæson.

Det resulterede allerede i en 2-1-føring til hjemmeholdet blot to minutter efter pausen, da ofte udskældte Jannik Pohl fremtvang et straffespark, som han selv omsatte til mål.

AaB kunne have gjort sejren markant større i løbet af anden halvleg, men spildprocenten foran målet var igen stor i den nordjyske offensiv.

Bedømt ud fra første halvleg var der dog ikke meget forvandling over AaB's spil. Silkeborg var fuldt ud på niveau med hjemmeholdet og kreerede flere store chancer.

Først var det dog AaB's Jakob Blåbjerg, der efter et hjørnespark prikkede bolden ind over stregen til en nordjysk føring - en føring, der dog ikke holdt mere end et enkelt minut.

For sekunder inden dommerens pausefløjt var det Silkeborgs Jens Martin Gammelby, der efter klumpspil på kanten af feltet krøllede bolden op i krogen bag AaB's nye førstekeeper, Jacob Rinne.

Dermed gik holdene til pause med stillingen 1-1, men billedet ændrede sig i anden halvleg til AaB's fordel, og dermed er nordjyderne ikke længere det eneste hold i Superligaen, der ikke har vundet en kamp i denne sæson.

Kalenderåret 2017 har ellers generelt været én stor skuffelse for AaB og cheftræner Morten Wieghorst.

Nordjyderne havde kun hentet tre ligasejre før mandagens kamp - alle i foråret - siden Wieghorst erstattede Lars Søndergaard på cheftrænerposten i vinterpausen i sidste sæson.