Jakob Ahlmann smiler igen.

Da AaB i Superligaen besejrede Lyngby BK 3-1, scorede højrebacken for første gang siden nordjydernes vundne pokalfinale i maj 2014 over FC København.

»Jeg har længtes efter denne succesoplevelse,« sagde Jakob Ahlmann til BT’s udsendte reporter efter kampen og tilføjede:

»Men det er altså svært at svare på, hvor langt jeg fra det niveau et par måneder efter pokalfinalen blev korsbåndsskadet. Nogle vil mene, at jeg aldrig kommer derop igen, mens andre muligvis vil sige, at jeg er tæt på. Selv føler jeg mig fit.«

 
For første gang i sæsonen scorede AaB tre mål i en kamp, da de vandt 3-1 over Lyngby.
Vis mere

26-årige Jakob Ahlmann indrømmede i samtalen, at korsbåndsskaden skete på det værst tænkelige tidspunkt.

»I AaB havde vi lige vundet »The Double« og jeg havde fået min landsholdsdebut (mod Ungarn, red.). Men desværre satte skaden mig mere tilbage end den burde have gjort. Det skyldtes, at genoptræningsforløbet blev så dårligt. Faktisk gik der 15 måneder inden jeg var smertefri igen. Dengang for tre år siden drømte jeg som så mange andre om at komme til udlandet. Men de ambitioner har for mit vedkommende længe været sat i bero, selvom jeg både fysisk og mentalt føler føler mig ovenpå igen,« sagde Jakob Ahlmann.

Han blev efter kampen rost af AaB’s cheftræner Morten Wieghorst.

»Der var måske lidt held indblandet, da han scorede. Men det er indiskutabelt, at han offensivt var en afgørende faktor for os. Oplægget til Safrankos mål på hovedstød var også rigtig fint, og som jeg også lige kan se det, er han også solid defensiv,« sagde Morten Wieghorst.

Han mente dog, at Jakob Ahlmann stadig har et godt stykke vej før han er tilbage på højeste niveau.

»Jeg ser skridt i den rigtige retning, og de skridt han tog mod Lyndby var rigtig store. Men han var god dengang i 2014. Det tager at komme tilbage på samme niveau. Det er op til Jakob at lægge på og være ærgerrig efter at blive endnu bedre,« sagde Morten Wieghorst, der glædede sig over, at hans tropper efter en skidt sæsonstart har placeret sig i Superligaens midterregion.

»Efter en stabiliserende periode begynder sejrene at komme. Det har jeg det naturligvis rigtig fint med,« sagde Morten Wieghorst.

Til gengæld kradser krisen hos Lyngby BK, der efter sidste sæsons vundne bronzemedaljer er placeret i bundet af dansk fodbolds bedste række.

At det forholder sig således, var Michael Lumbs raseriudfald, da han blev udskiftet midt i anden halvleg, et godt eksempel på.

»Jeg var frustreret. Vores spil fungerede langt fra optimalt og desværre lavede vi alt for mange unødvendige fejl,« sagde Michael Lumb.

På trods af den alvorlige situation ser cheftræner David Nielsen positivt på tingene.

»Jeg synes, at vi hører hjemme et sted mellem, hvor vi befinder os nu og hvor vi endte i sidste sæson. Her sagde vi, at målsætningen var overlevelse. Ikke desto mindre endte vi i himlen. For mig er det lige nu vigtigt, at vi går til værks på samme måde som i fjor. At vi gør de samme ting og ikke kommer til at gå i panik, hvis vi skal have en sæson, hvor vi skal forsøge at overleve,« sagde David Nielsen, der har det fint med, at offentligheden har store forventninger til hans hold.

»Det er da dejligt, og det er noget, vi har gjort os fortjent til. Lige nu møder vi lidt modgang, men jeg er overbevist om, at vi nok skal komme ovenpå igen. Vores gode præstation i anden halvleg viser, at spillernes moral ikke fejler noget, og at de er klar til at kæmpe for hinanden,« sagde David Nielsen.