»Jeg synes, at der rundt omkring i fodbold-Danmark er blevet vist en fantastisk støtte. Og det er jo bare en trist situation.«

Året rinder så småt ud, og det samme gør tiden for målmandslegenden Lars Høgh.

Midt på ruten mellem AaB og FCK, der søndag afsluttede efterårssæsonen med en 3-1-sejr til københavnerne, ligger Fyn – og dertil sendte AaBs fans en smuk hilsen til den kræftsyge legendemålmand, Lars Høgh med et banner i søndagens Superliga-kamp.

OB-rekordholderen med de 817 kampe er aktuel med bogen 'Der er antal på alt', som har ført til en kollektiv hyldest af fynboen fra hele fodbold-Danmark.

Lars Høgh har siden han stod frem med tilbagefaldet i sin kræftsygdom og udgivelsen af bogen 'Der er antal på alt', blevet overstrømmet af kærlighed fra fodbold-Danmark.
Lars Høgh har siden han stod frem med tilbagefaldet i sin kræftsygdom og udgivelsen af bogen 'Der er antal på alt', blevet overstrømmet af kærlighed fra fodbold-Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

AaB-fansenes flotte gestus gjorde også indtryk på hjemmeholdets Kristoffer Pallesen.

AaBs højre back leverede prompte en dyb indånding, da han blev spurgt til hyldesten af OB-legenden:

»Det er da trist. Man kan næsten ikke undgå at have sympati for den mand. Jeg kender ham slet ikke, men har set ham flere gange på stadions rundt omkring, og han virker som en utrolig sympatisk mand,« lyder det fra den 31-årige højreback.

Hvad er det, der gør, at han fylder heroppe?

AaB's Kristoffer Pallesen i en tidligere kamp mod FCN. Søndag mødte han FCK, hvor klubbens fans undervejs sendte en hilsen mod Fyn og OB-legenden Lars Høgh.
AaB's Kristoffer Pallesen i en tidligere kamp mod FCN. Søndag mødte han FCK, hvor klubbens fans undervejs sendte en hilsen mod Fyn og OB-legenden Lars Høgh. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg tror bare, at han ikke bare er et OB-ikon, men et Superliga-ikon. I og med han har spillet mange kampe i den danske række. Når der er tale om en spiller og person af hans kaliber, så kan man godt lige se ud over sit eget holds næsetip: Der er tale om en mand og en karakter, som er helt unik.«

Tidligere på dagen var det 'Høghens' egen klub OB, der gentog sidste uges hyldestsang efter 8 minutter og 17 sekunder.

Også andre end Superligaklubber har oversvømmet landsholdets målmandstræner med kærlighed i den svære tid.

Bjarne Jensen har nemlig valgt at bortauktionere sin kampbrugte Lars Høgh-trøje fra 1993-94-sæsonen til Kræftens Bekæmpelse. En auktion og en gestus, der har videresendt over 50.000 kroner til arbejdet mod den genstridige sygdom.

Fra 8:17 og et minut frem (til ære for hans 817 kampe for klubben) blev Lars Høgh hyldet med stående klapsalver under kampen mellem OB og Viborg - få timer senere blev OB'eren også hyldet af rivalerne fra AaB.
Fra 8:17 og et minut frem (til ære for hans 817 kampe for klubben) blev Lars Høgh hyldet med stående klapsalver under kampen mellem OB og Viborg - få timer senere blev OB'eren også hyldet af rivalerne fra AaB. Foto: Frank Cilius
Vis mere

»Jeg var helt målløs,« sagde Bjarne Jensen kort og kontant om det svimlende beløb, som blev betalt af Daxima – sponsor på netop den Lars Høgh-trøje.