Steffen Rasmussen var med fremme og udlignede til 2-2 langt inde i overtiden ude mod AaB.
Steffen Rasmussen var med fremme og udlignede til 2-2 langt inde i overtiden ude mod AaB. Foto: Henning Bagger

Steffen Rasmussen fik sin Superliga-debut tilbage i efteråret 2002. Godt 13 år senere blev han noteret for sit første mål nogensinde, da han langt inde i overtiden reddede det ene point hjem til Aarhus i AGFs udekamp mod AaB.

Den 181 cm høje keeper var gået med frem ved et hjørnespark, kort efter at han selv havde måttet hente bolden ud af eget net for anden gang i kampen. I øvrigt lige efter at Morten 'Duncan' Rasmussen havde brændt et straffe, der kunne have sendt AGF på vinderkurs.

Aab

»Vi kommer bagud helt forfærdeligt, vi brænder et straffe. Så er der tre minutters overtid, og så tænker jeg, at jeg bare skal frem og gøre et eller andet. Min første intention var at gå ind og genere keeperen lidt. Så kom bolden sgu der,« fortalte den 33-årige keeper om sin scoring til TV3 Sport1.

Han fortalte, at han aldrig havde scoret før.

»Jeg har brændt et straffespark, det er det. Så der skulle alligevel gå nogle år, før det kunne lade sig gøre.«

Lige efter målet var der flere AaB-spillere, der brokkede sig voldsomt over Rasmussens scoring. Han forstod ikke, hvad de mente.

»Jeg ved det ikke. AaB-spillerne føler sig bortdømt, fordi der skulle være frispark på mig. Men så skulle jeg eddermame have mange frispark, når jeg spiller kampe, det er sindssygt,« der ikke helt mente, at det kunne sammenlignes med det mål, som Mogens Krogh i 1996 scorede på Aarhus Stadion og i sidste ende gjorde Brøndby til mester.

»Men jeg er glad for det alligevel.«

Kasper Risgård var en af de AaB-spillere, som var mest vred over AGF-keeperens mål.

»Det går så stærkt inde på banen, og jeg synes, at der var nogle kendelser, der ikke gik vores vej. Jeg bliver snydt for et straffespark i første halvleg, og lige i situationen så troede jeg, at Steffen giver Nicolai et skub, så der er frispark. Efterfølgende... ja, det ved jeg ikke.«

Men AaB-keeper Nicolai Larsen var ikke i tvivl. Han mente, at kollegaen havde begået frispark på ham inden scoringen.

»Det var nogle vanvittige slutminutter. Det er helt vanvittigt, at vi lukker det mål ind til sidst. Det kunne have været rart, hvis der havde været en dommer på banen. Som jeg ser situationen, har Staff (Rasmussen, red.) ikke andre ting at tage sig til end at gå ind og skubbe på mig. Jeg synes, at han bruger arme og det hele - det kunne have været rart med en dommer. «

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.