Lyt til artiklen
AaBs sportschef Allan Gaarde har været i kontakt med Divisionsforeningen og forbereder en officiel sag på Brøndbys henvendelse til Kasper Kusk-lejren.

Det var torsdagens store historie i dansk fodbold. På sociale medier døbte man den straks 'Kusk-gate'.

AaB mener, at Brøndby brød reglerne, da de henvendte sig til Kasper Kusk' agent John Sivebæk for at høre, om Kusk ville være interesseret i et skifte til Brøndby. Siden har Brøndbys sportschef Per Rud og bestyrelsesformand Aldo Petersen forsvaret det med, at der eksisterede en frikøbsklausul.

Men AaB melder nu, at man går videre med sagen, og Brøndby kan se frem til en officiel klage.

- Vi mener, vi har en sag. Reglerne eksisterer af en grund, og vi er nødt til at reagere i den her forbindelse, når Brøndby praler af, at de har været i kontakt med en af vores spillere. Vi har været i kontakt med Divisionsforeningen torsdag, og næste skridt bliver at tale med DBU, siger AaBs sportschef Allan Gaarde til bt.dk fredag.

Når AaB indgiver den officielle klage vil den blive behandlet i DBUs Disciplinærudvalg. I 2011 gav man både Kim Aabech og Randers en bøde for at forhandle uden en henvendelse til Aabechs klub Lyngby.

Sagen rullede, da Brøndbys sportschef Per Rud på klubbens hjemmeside bekræftede BTs historie om, at man havde forsøgt at hente både Erik Sviatchenko og Kasper Kusk.

I en snak med bold.dk uddybede Per Rud endda og fortalte, at man havde fået et nej fra Kasper Kusk. Det fik AaB ud af busken, for de har slet ikke hørt fra Brøndby, som reglerne ellers foreskriver. Man må ikke tage kontakt til en spiller, der har over et halvt år tilbage af sin kontrakt uden at spørge den nuværende klub om tilladelse.

AaBs sportschef Allan Gaarde forklarer, at han synes, at sagen er irriterende.

- Vi kunne da godt bruge vores tid på andre ting end vores konkurrenter. Men jeg synes, at Brøndby selv åbnede det her ved at være så konkrete på en af vores spillere. Og det er klart, at vi er nødt til at forfølge den nu. Det er en principiel sag, forklarer Gaarde.

AaB understreger også, at man aldrig har meldt ud, om der eksisterer en frikøbsklausul eller ej i forbindelse med Kasper Kusks kontrakt, og derfor handler det på papiret om spekulationer bragt i dagspressen.