Lukas Spalvis skifter fra AaB til Sporting Lissabon, når den igangværende superligasæson er færdigspillet.

AaB sælger angriberen Lukas Spalvis til den portugisiske klub Sporting Lissabon med virkning fra sommeren 2016, oplyser AaB i en pressemeddelelse.

Dermed spiller den 21-årige angriber sæsonen færdig for AaB, inden han skifter til den portugisiske storklub.

»Vi er stolte af at sælge Lukas til en kæmpe klub som Sporting Lissabon, og æren for Lukas’ salg skal udover at gå til ham selv også dedikeres vores trænerteam omkring Alka Superligaen og vores dygtige talentarbejde,« siger AaBs sportdirektør Allan Gaarde.

Spalvis havde kontrakt med AaB frem til sommeren 2018, men klubben oplyser ikke, hvad salget indbringer. Dog opjusterer man forventningerne til regnskabet med 7-12 millioner kroner.

»Jeg havde andre muligheder, men Sporting Lissabon er umiddelbart en drømmeklub for mig. De fleste ved, at jeg har det godt i AaB, og derfor skulle der også noget særligt til for at lokke mig væk, siger Lukas Spalvis til AaBs hjemmeside og tilføjer:

»Mit fokus er nu fuldt ud rettet mod at præstere optimalt for AaB i et meget vigtigt forår, hvor vi med en foreløbig andenplads i ligaen og en kvartfinale i pokalturneringen har mange spændende opgaver foran os.«

Den litauiske angriber spillede et forrygende forår for aalborgenserne, hvor han leverede 14 scoringer, hvilket gør ham til topscorer i Alka Superligaen.