AaB-træner Morten Wieghorst ærgrede sig over nederlaget til Viborg FF, og skød samtidig med skarpt mod den nye Superliga-struktur.

 

Humøret hos AaB-træner Morten Wieghorst var på nulpunktet efter hans tropper havde tabt 1-2 til Viborg FF og dermed mistet muligheden for kvalifikation til Superligaens mesterskabsspil.

»Det er den kamp i foråret, hvor vi har spillet med mindst kvalitet og flow i spillet,« sagde han og tilføjede:

»Når det så er sagt, skal spillerne have ros for at æde sig tilbage i kampen. Vi kom på 1-1 og havde en gigantisk chance (Frederik Børsting, red.) øjeblikket før Viborg til allersidst kom på 2-1. Men det er altså en kæmpe skuffelse, at vi ikke vinder.«

 

Eftersom Sønderjyske besejrede Randers, kunne AaB med sejr i Viborg have erobret den eftertragtede sjetteplads, som FC Nordsjælland i stedet snuppede.

»Inden kampen sagde jeg til spillerne, at vi bagefter ikke skulle kunne spørge os selv om, hvorvidt vi kunne have gjort mere. Jeg ved, at vi kan spille bedre. Hvorfor vi så ikke gjorde det, ved jeg ikke. Men det jeg med ro i stemmen i hvert fald kan sige er, at spillerne gav alt. De havde til sidst simpelthen ikke mere at give af,« sagde Morten Wieghorst.

I kvalifikationsspillet venter der for AaB nu opgør mod Silkeborg, AGF og Viborg, hvilket Morten Wieghorst tilsyneladende ikke har det allerværst med.

»Det er hold, der ligger i bunden af rækken. Men det er nogle vanvittige scenarier, vi er blevet kastet ud i. Havde vi mod Viborg scoret til sidst og dermed fået uafgjort, havde vi faktisk stået dårligere i kvalifikationsspillet. Jeg kan ikke lide, at hvis vi havde udlignet, så havde vores muligheder været mindre gode, end hvis vi havde tabt. Til sidst blev vi jo stillet i et vanvittigt dilemma og det mener jeg er tankevækkende,« sagde han og hentydede til, at AaB nu har otte point ned til AGF på næstsidstepladsen i puljen, mens man blot ville have haft fem ned til OB, hvis man var havnet i den modsatte gruppe.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde erkendte efter kampen, at man om den ny Superliga-struktur både kan sige gode og dårlige ting.

»Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at vi ikke skal spille med om mesterskabet. Men jeg synes, at Superliga-grundspillet blev afsluttet med en superspændende runde. Den ny struktur har vist sit værd og givet en masse intensitet. Det er positivt, og når man ændrer noget, så er der en risiko for, at der også vil være ulemper. Det er selvfølgelig en af ulemperne, at det til sidst for os ikke var en fordel at score,« sagde Allan Gaarde.

AaB-anfører Rasmus Würtz sagde, at spillerne ikke nåede at registrere, at manglende scoring de sidste fem minutter ville være til nordjydernes fordel.
»Jeg kan garantere for, at det ikke var aftalt spil. Hvis vi scoret, og dermed fået 2-2, ville vi med garanti have jublet,« sagde han.

I Viborg-lejren var humøret til gengæld i top.

»Sejren over AaB luner, og jeg er meget tilfreds med måden, vi har spillet på efter vinterpausen. Her har vi jo halet hentet ind på flere af vores konkurrenter i bunden af Superligaen. Det gælder om at slå til på det rigtige tidspunkt, og det synes jeg at vi er på vej til at gøre,« sagde cheftræner Johnny Mølby og bemærkede, at truppen med langtidsskadede Mikkel Vestergaards og Osama Akharraz’ snarlige tilbagekomst er på vej til at blive væsentligt forstærket.