Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De har kostet svimlende 66 millioner kroner i alt og er de dyreste spillere i Superligaens historie.

Men hverken Akinkunmi Amoo eller Marrony lever indtil videre op til de store forventninger, der naturligvis følger med statussen som rekordindkøb i henholdsvis FCK og FCM.

I stedet for at imponere på græsset har de to brugt mest af tiden i deres nye klubber på at trille tommelfingre på bænken, og de har endda været sendt på tribunen i flere runder.

Det skete for FCKs 19-årige Amoo i den seneste Superliga-runde mod AaB. På trods af at han ifølge B.T.s oplysninger blev hentet i svenske Hammarby for – hold nu fast – 33 millioner kroner, blev han fundet for let til opgøret, og derfor overstiger spilletiden på klubbens U19-hold de 63 minutter, han lige nu har fået for FCKs førstehold.

FCKs sportsdirektør, Peter Christiansen, er ikke bekymret over, at kæmpeinvesteringen indtil videre har floppet – og med i ligningen tager han sommerens storindkøb, Isak Bergmann Johannesson, der også har været sendt på U19-holdet.

»Folk skal have de forventninger, de har lyst til at have. Han og Isak er nogle af de allermest spændende spillere i Skandinavien, så det er helt i orden at forvente noget af dem. Det gør vi også, men vi har tålmodighed med dem og har tiden til at forløse dem,« siger FCK-bossen til B.T. og tilføjer:

»Men det er også FCK det her. Vi har meget at vælge imellem, så det kan være svært at ramme den fra første dag. Amoo har vist, at han kan afgøre kampe med sit 1-0-mål mod FCN, men vi ved også, at når vi investerer i sådan en som Amoo, så er det både en investering til nu, men ikke mindst er det en investering på den lange bane.«

I FCM-lejren har rekordindkøbet, den 23-årige angriber Marrony til 33 millioner kroner haft længere tid til at spille sig ind i trænerens varme. Han kom til i sommer, men har kun været blandt Bo Henriksens startende spillere tre gange – to af dem i de seneste runder.

EPA/HUGO DELGADO
EPA/HUGO DELGADO Foto: HUGO DELGADO
Vis mere

FCM-sportschef Svend Graversen ønsker ikke at kommentere på Marronys nuværende situation og henviser til tidligere svar, om at man havde håbet på en hurtigere tilvænning for Marrony.

Graversen slår dog fast, at klubben er tålmodig med de spillere, der skal bevæge sig fra et sted til et andet i hierarkiet – og prisen skulle ingen indflydelse have på forventningerne.

»Vi har lige så store forventninger til de spillere, der skal tage skridtet fra at være i start-11eren og blive klar til at sælges til udlandet, til dem, der skal kæmpe sig ind på holdet. Og prisen har overhovedet ikke noget at sige i den henseende.«

Historien om Amoo og Marrony er billedet på det kapløb, som FCK og FCM har haft på transfermarkedet i de seneste vinduer, der har betydet, at flere stinkende dyre stjerner er bænket i de to klubber.

Det fortæller et kig på kamptrupperne fra de to holds seneste møde alt om.

På FCM-bænken sad lønkongen Pione Sisto og kunne tænke over sin årsløn på omkring fem millioner kroner, indkøbet Edward Chilufya med sin pris på 17 millioner kroner og blandt andre den brasilianske profil Paulinho – og helt uden for truppen var Marrony, den tyske stjerne Max Meyer og sommerindkøbet Juninho.

Blandt FCK-reserverne var de dyre unge drenge Amoo og Johannesson, ligesom nyindkøbte Khouma Babacar og den tidligere landsholdsspiller Lukas Lerager var reserve til kampen.

Ifølge Svend Graversen er mængden af stjerner og dyre spillere et sundhedstegn for Superligaen.

»Det er et udtryk for, at Superligaen er blevet en attraktiv liga – både sportsligt og økonomisk, og det gælder ikke kun FCK og FCM. De store salg, som vi, FCN og FCK, har sat en høj barre for, de har en indvirkning på, at spillere gerne vil hertil, og det er det, vi ser.«

»Der kan ikke være for meget konkurrence i trupperne. Klubbernes investeringer skyldes de forskellige klubbers sportslige ambitioner om at være faste deltagere i europæiske gruppespil, og det kræver, at vi øger vores spillerbudgetter, så vi kan konkurrere med de hold, vi møder i Europa,« siger Svend Graversen til B.T.

Selv efter vinterens transfervindue har FCK og FCM tilføjet stjerner til truppen, da Viktor Claesson og Anders Dreyer er kommet til efter deres hjemvenden fra Rusland.

De to forventes at være med, når det søndag går løs i gulddysten i Parken, og her skal det blive spændende at se, hvem af de dyre drenge, der skal i aktion.

Andre læser også