FC København hentede en sikker 2-0-sejr på to mål af Jonas Wind, selvom Lyngby holdt stand hele første halvleg.

Og det skete i en kamp, hvor FC København sparede en del spillere inden tirsdagens returopgør i Champions League-kvalifikationen mod Røde Stjerne, mens Lyngby kæmpede godt hele vejen.

Her er tre ting, vi lærte af kampen:

Wind i håret…
Og han kunne spille med rockstar-briller på. Så god er FC Københavns 20-årige angriber lige nu, og heldigvis for manager Ståle Solbakken har han ingen planer om at sige ‘vi ses’ til Danmark lige med det samme. Jonas Wind satte sit fjerde og femte mål ind i fem Superliga-kampe og så lige i slipstrømmen på det frække straffesparksmål mod Røde Stjerne i tirsdags. Jonas Wind er lige nu hot som Scirocco, og bliver det ved med at blæse hans vej, kan det løfte sig til noget helt vildt.

Foto: Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix
Vis mere

Knas på fløjen
Viktor Fischer og Bryan Oviedo er kommet lidt skævt ind på hinanden. Makkerparret på FCKs venstreside slog ud med armene og var mere end almindeligt udtryksfulde, når makkeren lavede en fejl i første halvleg. Måske havde Ståle Solbakken sendt dem i omklædningsspa i pausen med fuglefløjt på højttaleren, for der var noget mere harmoni i anden halvleg. Den får de også mere brug for i  tirsdagens returkamp mod Røde Stjerne.

Fuld blus på Lyngby
Det kunne måske være svært at se på tv, da Lyngbys medrejsende fans var placeret på udebaneafsnittet oppe i hjørnet af den øvre del af A-tribunen, men der var godt nok mange. Turen er ikke lang fra byen nord for København, men det lignede næsten, at de havde taget hele byen med i Telia Parken. Her fik de deres hårdt kæmpende helte at se, og de blev da også råbt godt på vej. Det var stemning på Superliga-niveau. Og så på en fredag.