Med en sejr på 2-0 over Vendsyssels oprykkere er OB med ét hoppet helt op i Superligaens top tre.

Fynboerne kan nu bryste sig af fire Superliga-sejre i træk, efter de uden de store problemer besejrede Vendsyssel i et opgør, hvor Bashkim Kadrii blev den store helt med begge scoringer.

Men hvad lærte vi egentlig af fynboernes sejr på cruise control?

1. Kadrii begynder at ligne et klassekøb
Man skal passe på med øjebliksbilleder, men netop nu ligner Bashkim Kadrii et fremragende indkøb. Angriberen, der kom til Ådalen fra FC København, kostede blot fynboerne en million kroner, og nu er han begyndt at betale tilbage. Kadrii scorede i sidste uge mod FC Nordsjælland, og mod Vendsyssel gjorde han det igen. Endda to gange. Den første scoring var et lækkert gennemspillet angreb, hvor Kadrii blot skulle styre kuglen i kassen. Det gjorde han med største lethed, mens scoring nummer to krævede et skud fra distancen. Han fik aldrig rigtig vist det i FC København, men nu viser han det i Odense, hvor han også brød igennem som ganske ung for snart et årti siden.

2. Nielsen har kurs mod toppen
Casper Nielsen var et stort talent, da han brød igennem i Esbjerg for år tilbage. Men han er ikke blevet en Superliga-profil. Ikke endnu. For i øjeblikket brillerer midtbanespilleren på et stærkt OB-mandskab, og det samme var tilfældet lørdag eftermiddag. Nielsen havde en afgørende fod med i begge Bashkim Kadriis scoringer, og Nielsen er lige nu en afgørende spiller på Fyn. Jakob Michelsen har fået forløst en stor del af det store potentiale, der hele tiden har været i Nielsen. Nu bliver det interessant at se hvor langt talentet bærer.

3. Det er blevet 'hverdag' i Vendsyssel
Nordjyderne blev spået en vanskelig sæson i Superligaen, men oprykkerne lagde ud som lyn og torden med to sejr i deres første kampe i landets bedste række. Siden er det 'kun' blevet til to sejre. Men sikke sejre! Den ene var i lokalopgøret mod AaB. Endda i Aalborg. Den anden var mod Superligaens tophold og økonomiske mastodont, FC København. Nu er Vendsyssel uden sejr i fire kampe, og oprykkerne er droppet ned i Superligaens bund, hvor også Hobro og Vejle er at finde. Nordjyderne har nu to kampe til at kravle lidt op i tabellen, inden vinterpausen venter om et par uger.