Mandagskampe er måske ikke alles kop te, men de fremmødte på MCH Arena blev forkælet med lækkerier.

Efter 20 minutter hvor spillet bølgede frem og tilbage, tog Awer Mabil og efterfølgende Paulinho affære. Med hver deres klassemål sendte de på kort tid midtjyderne i front mod Sønderjyske.

Da de første 45 minutter blev fløjtet af, viste tavlen 3-0 til hjemmeholdet, og så var der reelt set lukket og slukket i Herning.

Anden halvleg blev da heller ikke ligeså vild, og de midtjyske mesterskabsbejlere kørte sejren sikkert og roligt hjem.

Fan-protest bag det ene mål
'Imod mandagskampe'. Ordene stod med store hvide bogstaver på et sort banner nede i den ene ende. En protest fra en gruppe fodboldfans, der altså tydeligvis ikke var tilfredse med dagens kamptidspunkt. Mandag aften klokken 19. En diskussion, der før har kørt i fanmiljøet, da der er delte meninger om de mandagskampe, der er i hver runde af Superligaen - medmindre der er landsholdspause. Blandt andet fik det fans til at tordne i starten af sæsonen, da kampprogrammet kom - det kan du læse mere om her.

Var det årets mål?
Først sparkede Awer Mabil bolden i kassen. Målet var flot, men holdkammeraten Paulinho ville i den grad også lege med. Sikke et drøn af en anden verden, han fik sendt i netmaskerne midt i første halvleg. En kasse, der i den grad er en meget stærk kandidat til 'årets mål'. Den sad, lige hvor den skulle, og Sebastian Mielitz i Sønderjyske-målet kunne kaste sig og sprælle forgæves. »Det er noget af det bedste, jeg har set længe,« lød det fra Erik Sviatchenko til TV3 Sport i pausen. Han havde i hvert fald svært ved at finde ord for det, han lige havde set. Målet kan ses i toppen af artiklen.

Individualisterne afgjorde kampen
Sønderjyske startede egentlig kampen fint. Men så slog flere FCM-stjerner til, og særligt Awer Mabil og Paulinho leverede opskriften på, hvordan man lynhurtigt ødelægger en gameplan. For med hver deres flotte mål sørgede de på blot otte minutter for at sende sønderjyderne på hælene. Med 3-0 på tavlen ved pausen betød det, at anden halvleg blev en lidt mere tam affære. Men det er midtjyderne nok ligeglade med. De kom, sejrede og fører nu igen Superligaen med ni point.