FC København hentede en kontrolleret sejr over Esbjerg efter en festlig torsdag med europæisk succes. Dame N'Doye og Viktor Fischer sendte sejren på 2-0 til FC København.

Her er tre ting, vi lærte i Esbjerg.

1. FCK-maskinen kører. Motoren er sat i gang, og det er svært at se, hvordan den skal slukkes. Esbjerg fik lov at have bolden i de første par minutter, men så stjal københavnerne den tilbage og lod den kun komme på Esbjerg-fødder i korte sekvenser. FCK lod den så køre i frigear fra starten af anden halvleg, da 2-0-føringen allerede var der. Guldkonkurrenterne skal håbe, at Europa League bliver hårdt.

FCK's Dame N'Doye (14) har scoret til 0-1.
FCK's Dame N'Doye (14) har scoret til 0-1. Foto: John Randeris

2. Åge Hareide, du skylder Peter Ankersen et opkald. FCK-backen er i den grad klar til et landsholdscomeback, for han har løftet sit niveau til noget af det bedste, han har leveret. Mod Atalanta kunne han lave overlap efter 114 minutters fodbold, og i kampen mod Esbjerg viste han bare, hvor vigtig han er i FCK-spillet. Ankersen bør være i spil til landsholdet. Men det kræver selvfølgelig, at der er et.

3. Esbjerg er en rigtig fodboldby. Ja, det hjælper med tre sejre i træk. Det kan få folk på stadion, men det ser altså også bare godt ud, når det smukke vestjyske stadion er godt fyldt. De fik ikke helt det, de havde håbet på, for FC København var mere end et par niveauer bedre end de lokale drenge. Derfor kan man godt alligevel håbe, at der igen vil komme mange mennesker om et par uger, når OB kommer på besøg.