Horsens vandt 2-1 ude over AGF i en spændende og intens kamp, hvor det brændte på foran gæsternes mål helt ind i de døende sekunder.

Her er tre ting, vi er blevet klogere på efter det østjyske lokalopgør.

1. Nu kalder vi krise i AGF

Offensivt var det faktisk en fin kamp af AGF, der skabte mange chancer mod Horsens. Mindst tre friløbere plus diverse store muligheder, og der skulle have været lavet mere end ét mål af hjemmeholdet. Nu har AGF fire Superliga-nederlag på stribe (fem på stribe, hvis vi tæller pokalen med), og de har ikke vundet i otte. 18 point i 17 kampe. Tre point ned til Hobro på sidstepladsen. Det ser kritisk ud.

AC Horsens Michael Lumb har scoret til 2-0 i Superligakampen mellem AGF og AC Horsens på Ceres Park i Aarhus , mandag 26.november 2018.
AC Horsens Michael Lumb har scoret til 2-0 i Superligakampen mellem AGF og AC Horsens på Ceres Park i Aarhus , mandag 26.november 2018. Foto: Henning Bagger
Vis mere

2. Er det løsningen med Superligaen indkastkonge?

Det er tydeligt, at Bo Henriksen vil strække sig langt for at have Mikkel Qvist på banen. Horsens er altid farlige, når den lange Mikkel Qvist kyler kuglen på tværs af banen, og i mandagens opgør var den 25-årige pludseligt at finde i det centrale forsvar fra start. Han så ikke helt tryg ud, og der var placeringsfejl for den nye midtstopper. Måske er fremtiden her for Mikkel Qvist.

3. Charmerende lokalopgør

Skal det være Randers-AGF og Vejle-Horsens, når der næste gang er derbyrunde? Ikke nødvendigvis. Der var god tænding på mandagens lokalopgør. Der var mål. Gule kort. Det tager en halv time med lyntoget mellem de to byer, der er eks-AGF'ere i Horsens og vice versa. Der er to af Superligaens mest passionerede trænere på bænken. Det var ikke dumt!