FC Midtjylland cruisede sig til en 2-0-sejr efter en uimponerende indsats mod et friskt spillende Horsens-mandskab.

De to mål kom ved Sory Kaba på straffespark og på en Horsens-fejl.

Her er tre ting, vi lærte af opgøret i Horsens.

FCM skal oppe sig

Kenneth Andersens mandskab gjorde det, vi efterhånden kan kalde en 'FCM-special'. En sejr efter en halvsløj kamp.

For langt hen ad vejen var Horsens det bedre hold. I første halvleg var Horsens langt farligere end midtjyderne og burde have været foran med i hvert fald et mål.

Så lavede Mikael Andersson en god aktion, der fremtvang et straffespark, mens Sory Kaba var kynisk på et ringe udspark fra Horsens-målmand Michael Lansing. Så var sejren hjemme. Men niveauet i dag kommer ikke til at være godt nok, når man møder de øvrige tophold.

Superligaen nye bomber?

Sory Kaba er for alvor stemplet ind i Superligaen.

FC Midtjyllands nye angriber fra Guinea kom på tavlen for første gang i midtugen, da midtjyderne tabte til Rangers, og søndag kvitterede han med sin første to Superliga-kasser efter sin første start i ligaen.

Den høje angriber ser ud til allerede ud til at blive en mere end fornuftig erstatning for Paul Onuachu.

Du mangler en angriber, Bo Henriksen

AC Horsens har netop udlejet Kasper Junker til norske Stabæk, og dermed ser det altså lidt tyndt ud i offensiven hos østjyderne.

Nicolai Brock-Madsen er en fuldblodsangriber, der nok skal lave mål for de gule. Det samme skal Hallur Hansson nok gøre fra midtbanen. Men når man spiller med to angriber, skal der altså mere ind fra angrebsmakkeren.

Søndag spiller Rune Frantsen igen ved siden af Brock-Madsen, og han er en glimrende arbejdsmand. Men når det kom til de afgørende aktioner i feltet, var han enten usikker eller alt for uskarp. Der må findes et alternativ.