OB har altså nogle problemer. Og det blev understreget endnu engang mod Esbjerg.

Oprykkerne vandt 2-0 på hjemmebane i en kamp, som gæsterne ellers startede bedst.

Fynboerne kom til flere store chancer, men de formåede ikke at omsætte dem til mål. Omvendt var Esbjerg effektive, og samtidig blev hjemmeholdet også hjulpet godt på vej af en mur i målet.

Hjemmeholdet kunne derfor gå fra banen med tre point, mens OB rejser hjem uden - men dog med flere ting at tænke over.

1. Bashkim Kadrii skal nok blive en gevinst for OB, for der stod hans navn på nærmest alt farligt. Offensivspilleren havde flere gode afslutninger og var ikke bleg for at byde sig til. Han lignede dog en mand, der manglede en smule selvtillid og kynisme. Han fik foræret en bold af Højbjerg tæt på mål og i stedet for at afslutte, begav han sig ud på en halv-sløj dribletur, og chancen endte i sandet.

2. Der er ikke VAR i Superligaen, men var det tilfældet, skulle Esbjergs mål til 1-0 kigges efter i sømmene. For det blev scoret med armen af Jacob Lungi Sørensen, der ved hjælp af albuen sendte oprykkerne foran. Ikke helt lovligt, og det mål må ærgre OB, der ellers styrede kampen og havde de største chancer inden da.

3. Den kynisme OB manglede offensivt, havde Esbjerg i den grad. Cadeau til oprykkerne for at udnytte, når gæsterne var alt for passive – og for at straffe fynboerne for at komme alt for slapt ud til anden halvleg. Det gav i den grad pote, og dagens kamp må give et selvtillidsboost for det jyske mandskab. Omvendt må det passive spil og den manglende skarphed give panderynker hos Jakob Michelsen, der fra sidelinjen oveni kunne se Jeppe Højbjerg agere levende plankeværk i Esbjerg-målet. Målmanden gjorde i den grad livet surt for OB-spillerne.

Næste opgave for Esbjerg bliver Vejle, mens OB møder AC Horsens.