Lyt til artiklen

Den 25-årige fodboldfan, der blev varetægtsfængslet som følge af at have tvunget et halstørklæde og fodboldtrøjer fra FCK-fans, er blevet løsladt.

Det oplyser Københavns Politi til B.T.

Politiet efterforsker dog stadig sagen, men den 25-årige skal altså ikke længere sidde bag tremmer efter episoden, der fandt sted i et S-tog.

»Han blev løsladt 5. september. Han er fortsat sigtet i sagen. Efterforskningen pågår endnu,« oplyser presseafdelingen.

Den 25-årige fan blev dermed løsladt før tid.

For 31. august blev han varetægtfængslet i yderligere syv dage og frem til 7. september. På det tidspunkt mente politiet, at manden skulle varetægtsfængles i yderligere 14 dage, da de frygtede, han kunne påvirke efterforskningen.

Københavns Politi ønsker ikke at oplyse, hvorfor manden er blevet løsladt før tid, eller hvorfor manden ikke længere udgør en trussel for efterforskningen.

Det var efter kampen mellem FC København og Brøndby 7. august i år, at en video begyndte at sprede sig med lynets hast på de sociale medier.

I videoen, der er optaget i et tog, kan man se en aggressiv Brøndby-fan konfrontere en FCK-fan på grund af den trøje, sidstnævnte har på. Han tvang ham til at tage den af og aflevere den.

»Fucking nørder. Jeg fucking brænder den. Jaja, hva' så, dit lille skvat, hva'? Så er du ikke så sej mere,« lyder det fra Brøndby-fanen, der går væk med trøjen og laver spytbevægelse mod FCK-fanen.

Efter videoen spredte sig, bekræftede politiet, at de kendte til situationen og havde fået en anmeldelse.

Få dage efter meldte den 25-årige mand sig selv.

»Jeg har fået en kæmpe lærestreg og er fuldstændig færdig med fodbold,« fortalte den unge mand, da sad foran dommeren 31. august.

Her forsøgte mandens forsvarsadvokat, Søren Bech, at få sin klient løsladt, men det var forgæves. Nu er han imidlertid på fri fod.

Københavns Politi sigtede først manden for tyveri, men det fandt dommeren til grundlovsforhøret ikke bevis for. I stedet blev manden varetægtsfængslet for ulovlig tvang, da han tog trøjerne i S-toget, hvilket han erkendte. Dog ikke tre FCK-trøjer, som sigtelsen lød på, men to.