Wahid Faghir er i en alder af kun 17 år allerede etableret på Vejles Superliga-hold, og det er faktisk ikke til at se på ham, at han blot er en ung teenager.

Men at han er moden af sin alder at være, viser han ikke kun på banen.

Også i hjemmet hos familien Faghir viser han ansvar og bidrager økonomisk.

»Det gør jeg da. Jeg hjælper mine forældre og betaler det, jeg skal give til dem. Nu er jeg kun 17 år, så det går ikke, at jeg render rundt med så mange penge, så på den måde hjælper jeg da også mine forældre,« siger Wahid Faghir, der nu også tjener mere end andre jævnaldrende.

Det er dog ikke sådan, at alle hans penge ryger i familiekassen, slår han fast.

»Jeg afleverer ikke lønnen til dem. Selvfølgelig beholder jeg også lidt til mig selv. Jeg er en 17-årig dreng. Jeg bruger også penge på forskellige ting, men ja, jeg hjælper da også til økonomisk,« forklarer Wahid Faghir, der føler, at han bare giver tilbage til dem, der har givet ham så meget.

»Jeg har alt derhjemme og alt, hvad jeg skal bruge, så jeg er glad for støtten derhjemme. Mine forældre har været der, og det har hele min familie med mine brødre, så jeg er rigtig glad for, at de har været der siden dag et,« pointerer Wahid Faghir.

En anden, der også prøvede at være der for den unge komet, er Mathias 'Zanka' Jørgensen.

Wahid Faghir og Lukas Lerager hopper efter en bold i opgøret mellem FC København og Vejle Boldklub.
Wahid Faghir og Lukas Lerager hopper efter en bold i opgøret mellem FC København og Vejle Boldklub. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I pausen af kampen mellem FC København og Vejle lagde landsholdsspilleren en arm rundt om Faghir, der på det seneste har været genstand for en masse transferrygter til meget større klubber end Vejle.

»Der bliver snakket lidt mere, men jeg tænker ikke så meget over det. Jeg prøver at spille min fodbold derinde, og så må folk snakke, hvis de gerne vil det. Han siger nogle ting inde på banen, og i pausen tog han også lige fat i mig. Han prøver bare at hjælpe mig og give mig nogle råd,« siger Wahid Faghir og uddyber, hvad 'Zanka' fortalte ham:

»Han sagde bare til mig, at jeg ikke skulle lade mig påvirke af de ting, der var, hvis jeg engang skiftede til en større klub.«

Faghir var glad for de ting, 'Zanka' rådgav ham om, og mener, at han godt kan bruge det fremadrettet:

»Det kan jeg vel godt. Han har selv været igennem det, så det kan jeg godt,« ræsonnerer Wahid Faghir.

En ung mand og Superliga-spiller, mange har holdninger til, men som indtil videre har fødderne solidt plantet i hjemmet hos sine forældre og hos Vejle Boldklub.