Er du gravid - og leder du også efter det perfekte navn til dit lille vidunder. Så kan du (måske) blive klogere på Familiestyrelsens hjemmeside.

På Familiestyrelsens hjemmeside findes lange lister over alle godkendte navne i Danmark, og i dag kan man både hedde Martin og Marttin. Eller Knei og Kosmus. Eller hvad med Blimunda eller Drevs? Ja, udvalget er stort, og forældre har god mulighed for selv at skabe sig et helt unikt navn til netop deres barn.

- Der har i lang tid været tendens til, at man gerne vil have et helt særligt navn til sit barn. I dag lægger forældre udpræget vægt på, at deres børn er helt unikke - og det skal gerne afspejle sig i navnet, siger Lone Østergaard, der er redaktør på Netdoktors website om graviditet og børn, AltomBørn.dk. Hun ser tendensen helt tæt på - og den store jagt på det perfekte navn går ind så snart de to streger viser sig.

- Tankerne om det rigtige navn er også de første tanker om, hvad barnet mon er for en. Der ligger meget identitet i det navn, som barnet får, siger hun videre.

Mærkelige navne vækker forundring

En af websitets brugere er også selv i gang med den store jagt. Hun er gravid, og selv om hun ikke er i færd med at kreere et helt unikt navn, så bliver listerne bliver kigget grundigt igennem med åbent sind og store øjne. Det er dog ikke alle navne, der vækker hende interesse:

- Jeg finder en masse navne, der måske kan bruges, men jeg falder altså også konstant over navne, hvor jeg bare må tænke "hvem finder dog på at kalde deres barn det?", skriver hun i debatten på AltomBørn.dks sider.

Ørnulf, Esgerd eller Fedder? Du kan se et uddrag af de mærkeligste navne her

Leder du også efter navnet? Prøv navnerouletten på AltomBørn.dk  

Se listerne over de mest populære pige- og drengenavne