Hvide tænder er attraktive og giver selvtillid, men desværre er langt fra alle mennesker fra naturens side blevet belønnet med hvide tænder – der er dog ingen grund til at fortvivle.

Her finder du Made4mens guide til hvordan du genfinder selvtilliden og lysten til at smile, for i dag er der nemlig hjælp at hente med karbamid peroxid og en tandskinne. Simpelt og nemt at gå til. Tandblegning derhjemme er nemt og frem for alt slet ikke så farligt som mange tror.

Læs mere om tandblegning hjemme på made4men.dk.

Hvorfor bliver tænder gule?

Med tiden bliver dine tænder misfarvede, typisk på grund af kaffe, the, sodavand, rødvin, rygning og lignende produkter vi dagligt indtager og helst ikke vil undvære. Når dine tænder får den triste gullige farve, kan du enten gå til tandlægen og få dine tænder bleget og betale i dyre domme - eller du kan tage sagen i egen hånd og spare en masse tid og penge. Der findes en nem måde at få et flot, hvidt smil uden at rejse dig fra sofaen.

Vejen til hvidere tænder

Først og fremmest er der ingen vej uden om: Det er essentielt at have en god mundhygiejne. Børst dine tænder minimum 2 gange om dagen og anskaf dig en god tandbørste, gerne elektrisk, og børst grundigt i minimum 2 minutter af gangen. Tandpasta med et højt flourindhold eller specialtandpasta med små slibekorn, som sliber tænderne meget skånsomt, kan hjælpe dig med at holde tænderne hvide. Brug også gerne tandtråd mindst en gang om ugen.

Læs mere om special-tandpasta her.

Tandblegning derhjemme

Der findes efterhånden et vælg af tandblegningssæt som kan benyttes hjemme hos dig selv og forskellene er ikke så store endda. De fleste sæt indeholder en tandskinne som du starter med at forme til netop dit dit gebis. Herefter påfører du blegegél i skinnen, og så er du ellers klar til at starte tandblegningen imens du ser fjernsyn, vasker op eller læser en bog.

Blegningsprocessen tager fra 25 min. til 1 time alt efter alt efter hvor kraftig en tandgel du benytter og det kan tage 5-20 behandlinger at opnå et fuldt blegningsresultat, alt afhængigt af hvor gule dine bisser er blevet. Et normalt tandblegningssæt rummer nok tandblegningsmiddel til at holde tænderne hvide i ca. 2 måneder.

Tandblegning med en pen?

Synes du at en skinne og blegegel alligevel er for meget, så kan du benytte en tandblegningspen i stedet. Rapid White og DentaWorks har lavet de to mest populære tandblegningspenne på markedet og kan begge anbefales. Pennen indeholder i den ene ende en accelerator og i den anden whitening gel. Først påfører du acceleratoren på hver tand du ønsker behandlet; venter et par sekunder og påfører så whitening gelen. Husk at holde læberne og tungen væk fra tænderne under hele behandling og i 30 sekunder efterfølgende. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Se hele artiklen og læs mere på Made4men.dk.