Foto: Jens Nørgaard Larsen

Hvis du har kræft og hele tiden er stresset, kan stressen få kræften til at sprede sig.

Kronisk stress kan øge spredning af kræft i kroppen, viser ny forskning ifølge independent.co.uk. Det skriver Videnskab.dk.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet Nature Communication.

Stress kan medføre, at kræftpatienterne udvikler en slags 'transportveje', som gør det muligt for kræftcellerne at sprede sig til nye dele af kroppen, viser studiet, som er foretaget på laboratoriemus.

»Vores studie viser, at kronisk stress signalerer til det sympatiske nervesystem, bedre kendt som 'kæmp-eller-flygt'-reaktionen, at det skal påvirke lymfesystemet og spredningen af kræftceller,« siger Caroline Le, som er postdoc ved Institute of Pharmaceutical Sciences på Monash University og medforfatter på studiet, ifølge independent.co.uk.

Læs mere på Videnskab.dk: Kan stress slå ihjel?

Forskerne bag studiet mener, at deres resultater kan hjælpe stressede kræftpatienter, hvis tilstand måske forværres af stressen.
Det nye studie viser nemlig, at patienternes sygdomstilstand måske kan forbedres af behandlingsmetoder, der letter deres stressniveau.
»Resultaterne viser, at stress spiller en helt instrumental rolle i forhold til at kontrollere lymfesystemets indflydelse på helbredet. Derfor kan kræftpatienternes tilstand sandsynlighed forbedres, hvis man blokerer stressens effekter og dermed hindrer kræften i at sprede sig gennem lymferuterne,« siger Caroline Le til independent.co.uk.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Hvad er sandheden om sandheden?
Myte aflivet: Ål kan godt svømme ud af Middelhavet
Sådan bygger man en tidsmaskine

Artiklen er oprindeligt publiceret på www.videnskab.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.