Har du problemer med at få den op at stå i dobbeltsengen? 2 timers ugentlig motion kan hjælpe dit sexliv betydeligt, viser nyt studie.

Mænd, der har knas i maskineriet, når der skal dyrkes lagen-idræt, burde måske først og fremmest at overveje at dyrke almindelig motion.

Et ny studie viser nemlig, at mænd, der motionerer mere, har bedre erektion og fungerer bedre seksuelt, uanset etnicitet, skriver Videnskab.dk.

Studiet har haft næsten 300 deltagere, der har rapporteret om deres aktivitetsniveau, som forskerne så har inddelt i kategorierne stillesiddende, let aktiv, moderat aktiv og meget aktiv.

Derudover har deltagerne rapporteret om deres evne til at få erektion, orgasmer, kvaliteten af deres erektion og deres overordnede seksuelle funktion.

Læs mere på Videnskab.dk: Endelig afsløret: Så lang er en gennemsnitlig penis:

Resultatet viser, at mænd, der dyrker, hvad der svarer til to timers ugentlig anstrengende motion, for eksempel svømning eller løb, fungerer bedre seksuelt. Omvendt fungerer de, der træner mindst, dårligst.

Andre faktorer, der spiller ind på mænds seksuelle funktionalitet, er blandt andet diabetes, alderdom og rygning.

Læs mere på Videnskab.dk: Potensen ryger, når lillemor er ven med kammeraterne:

»Når det kommer til motion, er det forskelligt fra person til person, hvad man har brug for – så der er ikke et endegyldigt svar på, hvor meget man skal motionere. Men vi er sikre på, at lidt motion er bedre end ingen,« siger Stephen Freedland, medforfatter på studiet og leder ved Center for Integrated Research in Cancer and Lifestyle ved Cedars-Sinai Samuel Oschin Comprehensive Cancer Institute and Department of surgery.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Langt flere kan få gang i sexlivet med en penisprotese:

Hvorfor skyder mænd ikke al sæden af, når de får udløsning?

Bliv klogere ved at tilmelde dig Videnskab.dk’s gratis nyhedsbrev her