Flere amerikanere har fået gennemhullet deres tarme af grillbørsters metaltråde som gemte sig i maden, skriver Søndagsavisen. Amerikanerne er endt på skadestuen efter at have slugt tråde fra stålbørster, der er faldet af under rengøring af grillen og er endt i den grillede mad. Det viser en ny rapport fra et hospital i delstaten Rhode Island.

En 50-årig amerikaner fik pludselige mavesmerter efter at have spist en grillbøf. Hospitalets scanning viste, at et objekt stak ud af hans tarm. Manden blev akut opereret, og lægerne fandt en tråd fra den stålbørste, som grillen var rengjort med.

I andre eksempler har metalrester fra børster stukket hul i vævet på vej ned i halsen og givet stærke smerter, når patienten slugte. Alle patienter, der er nævnt i rapporten, overlevede uden varige men, men rapporten har alligevel fået de amerikanske myndigheder til at frygte, at denne type ulykker er mere udbredte end tidligere antaget.

Den amerikanske sikkerhedsstyrelse undersøger nu episoderne i rapporten for at finde ud af, om nogle typer børster er farligere end andre og derfor skal kaldes tilbage. Sikkerhedsstyrelsen i Danmark har ikke hørt om fænomenet herhjemme, men vil holde sig orienteret om sagen.

Hvis du vil være sikker på at undgå skader fra grillbørster, så råder de amerikanske myndigheder til, at du undersøger grillristen grundigt for stålbørsterester, inden du tænder op i grillen, eller at du rengør grillen med andre produkter eller en anden metode.