Der er større risiko for, at unge kvinder bliver gravide, hvis de bruger p-piller, p-ringe eller p-plastre som præventionsmiddel. De unge glemmer nemlig at tage deres prævention.

En ny undersøgelse i New England Journal of Medicine viser, at unge kvinder, der bruger præventionsmidler med korttidseffekt som p-piller, p-ringe og p-plastre, har dobbelt så stor risiko for at blive uønsket gravide. Det skriver Dagens Medicin. Årsagen er ganske simpelt, at kvinderne glemmer at tage deres prævention.

Der findes mange forskellige former for prævention, men det er vigtigt, at midlet passer til dig og din livssituation. Find din optimale præventionsform på Netdoktor.dk 

Mere en 7500 kvinder i alderen 14-45 år deltog i undersøgelsen. Ingen af kvinderne havde på forhånd ønske om at blive gravide. I løbet af de 36 måneder som studiet varede, blev 334 af kvinderne gravide. 133 af dem, der blev gravide, tog p-piller, p-ring eller p-plastre, mens kun 21 af dem brugte en spiral eller anden form for ind-opereret prævention.

Eksperter anbefaler derfor, at man i højere grad anbefaler unge kvinder, at vælge præventionsformer, som de ikke skal huske på at tage dagligt – for eksempel en spiral.

Lægen: "Her er den sikreste præventionsform"

Kilde: Dagens Medicin