Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vi hører altid, at det er skidt for os at få for meget salt – men nu viser ny forskning ganske overraskende, at dit immunforsvar ser ud til at være særdeles glad for salt.

Når du drysser ekstra salt på dine fritter nede på grillen, behøver det måske ikke udelukkende være med dårlig samvittighed.

Et studie viser, at et højt indtag af salt måske er forbundet med evnen til at modstå infektioner.
Det skriver Videnskab.dk.
Studiet beskriver, hvordan forskerne testede saltniveau hos mus - og deres evne til at modstå infektioner. Ifølge forskerne viste resultaterne, at mus med højt saltniveau hurtigere slog påførte infektioner ned, end mus med et lavt saltniveau gjorde.

Samtidig viste resultaterne, at mus med lavt saltniveau i kroppen alligevel havde høj saltkoncentration i området omkring infektionen på huden - noget, som de efter en række MRI-scanninger, også opdagede var gældende hos mennesker.

Læs også hos Videnskab.dk: Endelig fastslået: Så lang er en gennemsnitlig penis

Ifølge forskerne i studiet tyder alt dette på, at både mus og mennesker kan have en fordel af et ‘saltboost’ i immunforsvaret.

»Idéen om at salt-lagring har udviklet sig til et forsvar for vores krop er meget spændende. Det er næsten så nyt, at det er svært at sluge. Jeg tror, at det vil tage noget tid for immunologi-fællesskabet at tillade det her koncept,« siger immunolog Gwen Randolph fra Washington University.

Gwen Randolph understreger dog også, at resultaterne i studiet »ikke tillader en meget saltholdig kost for at forbedre immunforsvaret«, men at salten snarere skal påføres det inficerede område udefra.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Bliver vi tiltrukket af et godt immunforsvar?

Lugten af tårer hæmmer mænds sexlyst

Forskere: Sex-dufte gør os mere tiltrækkende

Andre læser også