Du ved formentlig, at du skal lade være med at ryge, dyrke mere motion og spise sundere for at have et sundt hjerte og sænke risikoen for hjertekarsygdomme, hjertestop og andre genvordigheder.

Nu kan et nyt punkt måske føjes til listen: Du skal være optimistisk.

En ny amerikansk undersøgelse viser, at de mest optimistiske mennesker havde dobbelt så stor chance for at have et sundt hjertekarsystem som de mest pessimistiske medlemmer af menneskeracen, skriver Videnskab.dk.

Optimisterne havde »væsentligt bedre« blodsukker- og kolesterolniveauer end pessimisterne – og de var også mere fysisk aktive, havde et sundere BMI og var mindre tilbøjelige til at ryge, rapporterer forskerne i en pressemeddelelse fra University of Illinois.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad er værst – at din partner er utro eller forelsket i en anden?

Det kunne måske lugte af, at ’optimisme’ i virkeligheden bare dækker over, at man lever sundt og tjener en masse penge og har overskud i hverdagen, men sammenhængen mellem optimisme og gode hjertekarforhold på de indre vejbaner holder stadig, når man sier faktorer som uddannelse, indkomst, race og alder fra, melder forskerne.

Førsteforfatter og professor Rosalba Hernandez tilføjer i pressemeddelelsen, at man skal huske på, at »på befolkningsniveau giver selv en moderat forbedring af hjertekarsundheden en betydelig reduktion i dødsraterne.«

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Adventister og baptister undgår kræft

Sjælden optagelse: Grønlandshaj dukker pludselig op i dybet

Hvad er vigtigst: kost eller motion?

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.