Ny amerikansk undersøgelse fastslår effekten af længere tids kaffe-forbrug, og resultatet kan chokere selv den mest inkarnerede mokka-fan.

Et stort forbrug af kaffe eller alkohol kan være lige så skadende som effekterne fra kokain og hash.

Det er konklusionen i bogen 'Change your brain, change your life', der som titlen antyder handler om at lægge sine vaner om og på den måde forbedre sin hjerne. Forfatteren bag de chokerende udmelding er den anerkendte neurolog og psykiater Daniel G. Amen.

Hjerneforskeren har scannet en masse hjerner de seneste 15 år, og har derfor en enestående kendskab til hvordan de ting, vi spiser, ryger eller drikker, har indflydelse på hjernen.

Minder om Alzheimers
Ifølge forskeren vil længere tids forbrug af kaffe eller alkohol give såkaldte 'huller' i hjernen hvor blodet ikke strømmer igennem. De døde områder minder om de symptomer man ser hos Alzheimers patienter, skriver Daily Mail.

Daniel G. Amens billeder viser da også tydeligt, hvordan enkelte områder af hjernen ikke får blod. Et af billederne er fra hans ven - en topchef for et stort firma.

- Han kom til mig og klagede over manglende energi og koncentrationsbesvær. En scanning af hans hjerne viste betydelig skade.

Den trætte mand, nægtede efterfølgende at skulle have taget stoffer eller drukket meget alkohol men indrømmede, at han røg mange cigaretter og drak meget kaffe hver dag.

Se billederne her
Det er billeder som disse der har fået eksperten til at advare folk om overforbrug af kaffe og alkohol.

Han underviser nu børn i Californien om hvad farlige stoffer kan gøre for hjernen. - De tror ikke, der kan være et problem før de ser billederne, og så er deres svar: Åh Gud! Og det kan være nok til at få dem til at stoppe, siger han til Daily Mail.

Se bilederne på www.dailymail.co.uk