40.000 teenagere smider hvert år cykelhjelmen. En ny kampagne målrettet forældre skal nu få de store børn til at beholde hjelmen på. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en ny undersøgelse lavet af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden er de yngste børn de mest flittige til at spænde hjelmen, hvorefter tallet daler for børn i alderen 10 til 12 år. På det tidspunkt er det stadig 64 procent, der kører med cykelhjelm, hvorefter antallet af hjelmbrugere dykker yderligere til 28 procent, når børnene bliver ældre end 12 år.

Samtidig begynder de store børn ofte at cykle alene på trafikerede veje for at besøge venner eller komme til fritidsaktiviteter. Og så begynder de også at blive mere synlige i ulykkesstatistikkerne, siger specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik Søren Berg til Jyllands-Posten:

- Man kan selvfølgelig også komme til skade med hjelm på, men den er vigtig, for den reducerer de alvorligste af ulykkerne, hvor hovedet bliver slået.

60 børn i folkeskolealderen kom sidste år galt af sted i trafikken på cykel. To ud af tre af de tilskadekomne var mellem 12 og 16 år.