Finnerne gør det. Og svenskerne. 

Nu er danskerne også blevet helt vilde med varmen.

I hvert fald står flere og flere på venteliste for at komme i sauna. Det skriver dr.dk.

I flere saunaklubber i hovedstaden meldes der om lange køer og års ventetid på at blive lukket ind i varmen.

Københavns Kommune har bare i år modtaget ti ansøgninger om lov til at bygge saunaklubber langs vandet. 
Københavns Kommune har bare i år modtaget ti ansøgninger om lov til at bygge saunaklubber langs vandet.  Foto: Liv Latricia Habel
Vis mere

I Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har man bare i år modtaget ti ansøgninger fra private om lov til at opføre nye svedehytter.

Det er lige så mange ansøgninger, som kommunen modtog i hele 2023 og dobbelt så mange, som der blev søgt om i 2022. I forvejen driver Københavns Kommune selv fem saunaer og har to nye på vej. 

Der søges både om lov til at opføre nye saunabygninger ved vandet, saunaer, der ligger i vandet (for eksempel på en tømmerflåde) og mobile saunaer.

Selvom der dukker flere og flere saunaer op, er det endnu ikke alle, der har vænnet sig til dem i bybilledet.

Sådan så den mobile sauna ud, efter brandvæsnet have været forbi. 
Sådan så den mobile sauna ud, efter brandvæsnet have været forbi.  Foto: Privatfoto
Vis mere

I sidste uge kunne B.T. berette, hvordan en mobil sauna blev skåret op af brandvæsnet, da en borger slog alarm, da det røg fra bilen, der holdt parkeret på en parkeringsplads.

Det kostede ejeren af den mobile sauna en ekstraregning på 60.000 kroner. For både sauna og bil skal gennem en større renovering, før den igen kan lejes ud til saunabegejstrede københavnere, og dem kommer der tilsyneladende kun flere af.

Hos badeklubben Badekompagniet Sluseholmen, der har 400 medlemmer, oplever man en ‘en enorm efterspørgsel’, siger bestyrelsesmedlem Bjarne Foldager til DR.

Sidst foreningen inviterede nye medlemmer til at melde sig ind, blev klubbens hjemmeside lagt ned.

De 70 pladser, der var, blev revet væk på under tre minutter: 

»Vi kunne sidde og følge med, og det var ligesom, når der bliver udbudt koncertbilletter til Lukas Graham, at se, hvor hurtigt de bliver solgt,« siger Bjarne Foldager til DR.