Hvis du elsker at drikke kaffe og måske også ynder et specifikt krus på arbejdspladsen eller i dit hjem, så skal du måske følge med her.

Ifølge Charles Gerba, der er ph.d. i Environmental Microbiology fra universitetet i Arizona, så kan dit kaffekrus gemme på en række skadelige bakterier. Op til 20 procent af folks kaffekrus gemmer også på fæcesbakterier.

Det har forskeren tidligere sagt i et interview med magasinet Men's Health.

Grunden til de mange usunde bakterier skal blandt andet findes i måden, hvorpå de bliver vasket op.

Bakterier fra opvaskebørster og svampe kan nemt overføres til dit kaffekrus, og her kan de sidde og ulme i op til tre dage, oplyser Charles Gerba. Derfor er det smart og sundt, hvis man på vasker sit kaffekrus op og helst i en opvaskemaskine på daglig basis.

For selv ved de mindste kafferester  kan bakterierne formere sig, og så kan du få rigtigt ondt i maven, hvis du genbruger dit krus.

Husk også vandflasken

En anden ting, man skal være opmærksom på, er, at man skal huske at tage sig af sin vandflaske.

Ifølge forskere fra universitetet i Calgary i Canada, så fandt de fæcesbakterier i ni procent af flaskerne, de undersøgte blandt folkeskoleelever.

Bare det at åbne flasken med dårligt vaskede hænder, kan føre til, at der ender fæcesbakterier i flasken. Og i et lukket og formentlig lunt miljø kan bakterierne rigtigt hygge sig.

Derfor anbefaler forskerne, at man skal vaske flasken grundigt op med sæbe og lade den lufttørre - medmindre man kan klare det i en opvaskemaskine. Det skal man gøre efter hver gang, man har brugt den.