Spar på kanel til dit barn. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du ikke bruger kanel hver dag til dit barn.
Spar på kanel til dit barn. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du ikke bruger kanel hver dag til dit barn. Foto: KJERSTI HJELMEN

Norsk undersøgelse har vist, at et stort indtag af kanel kan skade leveren.

Særligt ved juletid kommer der kanel på bordet rundt omkring i de små hjem. Kanel bruges typisk på risengrød, men mange bruger det også til morgenmaden, kager og i maden.

Men kanel indeholder stoffet kumarin, der kan lave skader på leveren, og derfor bør du være opmærksom på, hvor meget kanel du anvender. Især til dine børn. Skaderne er dog ikke permanente, og de ophører, så snart man holder op med at spise kanel.

Må mit barn få kanel?
Mange børn får kanel på risengrød, havregrød eller i kanelsnegle, og derfor bekymrer det forældre, at kanel nu kan give skader. Og det er da også de helt små børn, der er mest udsatte ved store mængder kanel, eller hvis kanel er en del af den daglige kost som fx morgenmad.

Kanel til særlige lejligheder
Selv om man skal passe på med at give sine børn kanel til dagligt, så understreger Fødevarestyrelsen, at man sagtens kan give sine børn kanel en gang i mellem på for eksempel risengrød og i kanelsnegle.

Gode råd
På hjemmesiden Altomkost.dk giver de følgende råd til forældre:

  • undlad at give børn kanel hver dag på fx havregrød.
  • Find alternativer til kanelsukkeret som for eksempel revet æble.
  • Sørg for, at blandingsforholdet er sådan: For hver spiseske kanelsukker må du maximum have 1/4 teske kanel. Det svarer til en mild kanelsmag.
    Læs mere:
    Sund kost til små børn
    Babymad
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.