Bruger du kontaktlinser, og har du nogensinde tabt en linse uden at tænke videre over, hvorfor du ikke kunne finde den igen efterfølgende?

Det skete for en 42-årig kvinde fra Dundee i Skotland, men efter 28 år har hun nu endelig fundet kontaktlinsen igen – fastgroet under sit øjenlåg. Det skriver ScienceAlert.com ifølge Videnskab.dk, hvor du også kan se et foto af konktaktlinsen.

Der er tale om et ekstremt sjældent tilfælde, fortæller lægerne, der behandlede den 42-årige kvinde.

Læs mere på Videnskab.dk: Mand med alien-hånd kan ikke styre sine bevægelser

Det var seks måneder med et lidt hængende og hævet øje, der fik kvinden til at søge hjælp, og ved en undersøgelse fandt lægerne en seks millimeter stor cyste i øjenlåget.

Da den blev fjernet ved en operation, gik den i stykker, og inden i cysten lå en formfast kontaktlinse – også kaldet en hård linse.

Det overraskede kvinden en hel del, for hun havde ikke brugt den slags kontaktlinser i flere årtier.

Læs mere på Videnskab.dk: Tjek dig selv: Er dine seksuelle fantasier almindelige?

Til gengæld kunne hendes mor huske, at datteren som 14-årig havde fået en fjerbold i øjet under badminton, hvorefter kontaktlinsen havde bevæget sig væk fra øjet.

Dengang troede de, at den var faldet ud og var blevet væk, men den havde i virkeligheden taget ophold under hendes øjenlåg gennem 28 år.

Siden har kvinden ikke brugt den slags linser, og derfor er lægerne ganske sikre på, det er den hændelse, der har startet balladen.

Heldigvis er det ekstremt sjældent, at den slags sker, så lægerne bag fundet understreger, at man ikke behøver at bekymre sig om alle de kontaktlinser, man har mistet gennem tiden.

 

Andre artikler på Videnskab.dk

Hvem er klogest – katte eller hunde?

Mystiske edderkopper invaderer landet

Vagtel-foster vinder international fotokonkurrence