Du kan ændre dine alkoholvaner i hele 2016, hvis du holder dig fra de våde varer i januar, viser et studie.

I Storbritannien er det de senere år blevet populært at holde årets første måned alkoholfri. Og noget tyder på, at vi med fordel kan adoptere den såkaldte 'Dry January' herhjemme.

Ifølge et studie fra tidsskriftet Health Psychology kan en alkoholfri måned nemlig give dig sundere drikkevaner resten af året.

Det skriver Huffington Post.

I studiet fandt researcherne ud af, at de forsøgspersoner, der frivilligt forsøgte at undgå at drikke i januar 2015, havde et lavere alkoholforbrug de følgende seks måneder.

Det lykkedes for 64 procent af de 857 forsøgspersoner at holde januar helt alkoholfri. Efterfølgende viste det sig, at de drak mindre alkohol og var fulde ved færre lejligheder, end de plejede.

Ikke nok med, at en måned uden alkohol lønner sig i det lange løb, så viser tidligere studier også, at en enkelt måned uden alkohol kan forbedre leverfunktionen og mindske risikoen for at få diabetes.

Huffington Post skriver samtidig, at studiet kun har omfattet personer, der ikke havde seriøse alkoholmisbrug. Er det tilfældet, bør man søge læge.