Kvinder ønsker ikke, at deres kærester eller mænd skal komme for tæt på kvinder, der har ægløsning.

Vores underbevidsthed er i stand til at bedømme, hvornår kvinder har ægløsning. Et nyt studie af 478 heteroseksuelle forlovede og gifte kvinder viser, at kvinderne instinktivt ikke vil have, at deres partnere skal blive venner med andre kvinder, som har ægløsning. Det skriver qz.com ifølge Videnskab.dk.

En gruppe psykologer fra Arizona State University i USA viste kvinderne en række fotos af andre kvinder og spurgte dem, hvor godt de ville have det med, at kvinderne på billederne blev venner med deres kærester.

Forsøgspersonerne var meget mere villige til at holde kvinderne på billederne langt væk fra deres kærester, hvis de havde ægløsning.

Læs mere på Videnskab.dk: Dit ansigt viser, om du har ægløsning

Kvinderne fik ikke at vide, hvilke kvinder der havde ægløsning, og tænkte højst sandsynligt ikke på ægløsning som en faktor for deres valg. Men menneskets underbevidsthed er i stand til at opfange forskellige fysiske tegn på, hvornår kvinder er mest fertile, viser studiet.

Måske har kvinderne en grund til at være bekymrede, for tidligere psykologiske studier viser, at mænd er i stand til at reagere på de adfærdsmæssige skift i kvindens cyklus.

Når kvinderne føler sig truet af andre kvinder, kan deres seksuelle lyst til kæresten stige.

Læs mere på Videnskab.dk: Kvinder gør sig lækre under ægløsning

»Kvinder med attraktive partnere viste forhøjet seksuel interesse i deres partnere efter at have kigget på et foto af en kvinde med høj fertilitet, uanset hvor attraktiv denne kvinde var,« skriver forskerne i studiet.

Ifølge forskerne er der dog ikke noget bevis for, at det hjælper noget at holde sin partner i kort snor over for de fremmede kvinder med ægløsning. Desuden bygger studiet på fotos af fremmede. I det virkelige sociale liv blandt venner og kollegaer ville kvinderne måske bekymre sig mindre om truslen fra andre kvinder med ægløsning, påpeger forskerne.

Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Journal of Personality and Social Psychology.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Utro kvinder får kortere knald

Her er de vigtigste ingredienser til et langt og lykkeligt liv

Må jeg springe morgenmaden over?

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.