Selv om bentøjet ikke helt er hvad det var, er den slanke, senede krop stadig i overraskende god form. Øjnene lyser af energi og overskud. Når han taler er han skarp som en ragekniv. De små grå fungere stadig som hos en langt yngre mand.

KLIK DIG VIDERE OG SE HEMMELIGHEDERNE BAG MÆRSK-MCKINNEYS GODE HELBRED

Officielt er rederen gået fra borde i milliard-koncernen, hvor millionerne lige nu ruller lidt langsommere, men er dog på ingen måde faldet passivt hen i en dyb øreklapstol.

Den daglige motion skal passes, pulsen skal op med bl.a. en serie raske svømmetag i den overdækkede pool i den store Charlottenlund-villa, og den 95-årige er nærmest manisk optaget af at holde vægten.

På bordet står magert kød og fisk og grøntsager - i nøje afmålte portioner. Og hjernen holdes i gang med bl.a. læsning af biografier og historiske værker og ved at lytte til klassisk musik.

Hvor de fleste i den alder henslæber et liv i ensomhed og isolation, flirter den 95-årige skibsreder nu med en 18 år yngre kvinde.

Han har også lige købt sig et flunkende nyt skib og planlægger - som den sømand af hjertet han er - nye eventyr på det oprørte hav.

- Mærsk er på mange måder et omvandrende, levende bevis på, hvordan man kan leve godt og længe ved at udvise 'rettidig omhu'. Selv om han har visse fortrin i form af høj status og rigdom, kan han uden tvivl være til inspiration for alle os andre, siger den kendte aldringsforsker, lægen og forfatteren Henning Kirk, 62.

KLIK DIG VIDERE OG SE HEMMELIGHEDERNE BAG MÆRSK-MCKINNEYS GODE HELBRED