Hårtab bliver mere og mere udbredt blandt europæiske mænd. Faktum er også at over 50 % af danske mænd inden 50 års alderen er ramt af en skaldet ise og at særligt de mænd, der oplever hårtab i en tidlig alder, ser det som et problem.

Om det er 90’ernes Score Kaj, som har betydet, at mange mænd sætter lighedstegn mellem charme, selvtillid og lækkert hår, vides ikke - men heldigvis er der hjælp at hente for de mænd, der har svært med at leve med hårtabet.

Made4men.dk har lavet en guide til at forebygge og afhjælpe problemer med hårtab, som giver dig masser af tips og hjælp til at skjule den bare plet.

1. Forebyg – plej det hår du har

Hårtab begynder med en udtynding af håret, som gradvist bliver synlig. Hårtabet kan forebygges og behandles med en lang række forskellige shampoos, som sørger for, at dit hår får så meget volumen som muligt.

Det anbefales at benytte specialshampoo da det både sørger for at pleje håret, så du ikke øger dit hårtab, og samtidigt giver håret mere fylde så det syner af mere. American Crew og Toppik har begge lavet shampoos med særligt indhold, som Made4men anbefaler.

Der findes sågar en speciel shampoo og balsam som indeholder en unik blanding af flydende kreatin, som er det protein, som findes naturligt i dit hår. Med daglig brug af både shampoo og balsam oplever mange en stor forandring.

LÆS MERE PÅ MADE4MEN.DK OMKRING FOREBYGGELSE AF TYNDT HÅR

2. Camouflér – fiberprodukter kan hjælpe

Hvis du er begyndt at blive lidt tynd i toppen og man kan ane hovedbunden under lokkerne, er der også hjælp at hente. Der findes udemærkede produkter, som kan hjælpe dig med at skjule at håret er blevet lidt små-tyndt.

Det Amerikanske firma Toppik har udviklet et særligt produkt som fås i forskellige farvenuancer og består af bittesmå mikrofibre, som hæfter sig på dine hårstrå og får dit hår til at se væsentligt tykkere ud.

3. Tag konsekvensen – hentehår er yt

Står håret ikke til at red(d)e er det fristende at hente lidt hår fra siderne og redde det ind over de tynde områder, men det er altså iflg. Made4mens eksperter et absolut no-go. Du bør i stedet vælge det skaldede look og vende din bagdel til din fordel. Bruce Willis og Vin Diesel har absolut ikke levet forgæves. Det er in at være skaldet.

Klip dit hår med en god hårtrimmer og sørg for, at det aldrig bliver over 3 – 4 mm. Hvis du er den kompromisløse type, kan du også vælge at barbere dig helt tæt med en skraber og skjule alle tegn på dit hårtab.

LÆS MERE OM SKRABERE OG TRIMMERE PÅ MADE4MEN.dk

Sidste udvej – Hårtransplantation

Hvis du virkelig ikke føler, at du kan leve med dit hårtab, er hårtransplantation din sidste mulighed.

Behandlingen udføres ved at flytte hårsække en efter en, hvorefter hårsækkene indsættes på det ønskede område. Behandlingen foregår uden skalpel men er stadigvæk smertefuld og fremfor alt en bekostelig affære.