Den gratis HPV-vaccine er en succes. På blot én måned fik 50.000 piger og kvinder i alderen 20-27 år stikket.
Den gratis HPV-vaccine er en succes. På blot én måned fik 50.000 piger og kvinder i alderen 20-27 år stikket. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

HPV er en gruppe af virus, som i værste fald kan føre til kræft. Tidligere i år fik piger og kvinder i alderen 20-27 år tilbudt en gratis HPV-vaccine, og på blot én måned blev det samlede antal af vaccinerede fordoblet.

Skrevet af: Katja Dehn, redaktionsassistent Netdoktor.dk

50.000 har fået stikket

Nye tal fra fire ud af fem af landets regioner viser, at den gratis HPV-vaccine har været en succes, idet knap 50.000 kvinder tog imod tilbuddet og blev vaccineret alene i september måned. Det er en fordobling af det samlede antal HPV-vaccinerede herhjemme.Det skriver Kræftens Bekæmpelse.

Man har endnu ikke tal for de resterende måneder, men tallene fra september er en fantastisk start i kampen mod HPV.

LÆS OGSÅ: Er du i risikozonen for HPV?

- Det går rigtig godt. Ca. 16 procent af årgangene 1985-1992 har valgt at lade sig vaccinere alene på en måned. Dertil kommer alle dem, som har bestilt tid hos lægen, men endnu ikke har nået at få det første stik, siger Iben Holten, overlæge i Kræftens Bekæmpelse.

Halvdelen mangler stadig

Tilbuddet om en gratis HPV-vaccine gælder for piger og kvinder, som er født i årene 1985-1992. Og selvom mange fra de årgange allerede har fået vaccinen, så mangler omkring halvdelen stadig.

LÆS OGSÅ: Er vaccinen relevant for dig?

- Vi arbejder fortsat hårdt på at få så mange til at tage imod tilbuddet som muligt. Den gratis vaccine er et fantastisk tilbud, som det er dumt at gå glip af, siger Iben Holten.

Vil du vide mere om HPV? Så kig forbi Netdoktor.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.