Lyt til artiklen

Et videnskabeligt forsøg viser, at du kan komme til at fremstå smukkere i andres øjne, hvis du omgiver dig med mindre attraktive personer.

Har du problemer med at få en pige med hjem fra byen? Så kan det måske hjælpe dig at tage de mindst attraktive af dine venner med ud i nattelivet.

Et nyt studie peger nemlig på, at mennesker virker mere attraktive, når de er omgivet af knap så flotte kammerater, skriver Daily News ifølge Videnskab.dk.

I studiet skulle 40 frivillige vurdere, hvor attraktive de syntes forskellige fotograferede ansigter var.

Læs også hos Videnskab.dk: Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Men da forsøgspersonerne blev præsenteret for de samme ansigter igen, kort tid efter at de blev præsenteret for et mindre attraktivt ’distraktions-ansigt’, vurderede forsøgspersonerne pludselig de oprindelige ansigter som smukkere, end de først havde gjort.

»Indtil nu har det været opfattelsen, at en persons tiltræknings-niveau generelt set er stabilt. Hvis du så et billede af George Clooney i dag, ville du vurdere ham ligeså flot, som du ville i morgen. Dette arbejde demonstrerer imidlertid, at det selskab, vi er i, har en betydning for, hvor attraktive vi ser ud i andres øjne,« siger forfatteren bag studiet, Nicholas Furl fra University of London, i en pressemeddelelse, ifølge Daily News.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Psychological Science.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Sådan ser den ideelle kvindes ansigt ud

Forsker: Her er målet på den ideelle penis

Se smukke mennesker blive til grimme udyr