Bare fire til fem stykker – mere skal der ikke til, før én bestemt type slik bliver problematisk.
Det skriver norske Dagbladet.
For undersøgelser viser, at selv få stykker lakrids medfører et for højt indtag af stoffet glycyrrhizinsyre, der er et sødemiddel som findes naturligt i lakridsrod.
Fødevarestyrelsen anbefaler et maksimalt dagligt indtag på 100 milligram, og der skal altså ikke mere til end fire til fem stykker lakrids (4,3 gram) for at nå over dette.
Et for højt indtag af glycyrrhizinsyre kan medføre forhøjet blodtryk, viser undersøgelser fra universitetet i Linköping i Sverige.
Derfor bør man undgå at spise lakrids i store mængder over kort tid.
Og sådan en advarsel falder umiddelbart på et tørt sted i forbindelse med årets halloween, hvor mange danskere sandsynligvis får en del af det sorte guld i posen – og op til december, hvor der måske bliver snacket mere end normalt.
Ifølge undersøgelsen vil også 59 gram lakridsis eller en halv kop lakridste være nok til at overskride den anbefalede mængde glycyrrhizinsyre.
