Når du og din partner bor sammen, kommer I ikke kun til at dele hjem. Jeres immunsystemer kommer også til at se ens ud.

Der er mange ting, der kan ændre sig, når man flytter sammen med sin partner, eksempelvis ens immunsystem. Det skriver Newscientist.com ifølge Videnskab.dk.

Forskere fra Belgien har undersøgt blodprøver fra 670 raske mennesker i alderen to til 86 år. Her kiggede de på antallet af immunceller, og efterfølgende fulgte de en fjerdedel af deltagerne over seks måneder.

I den tid opdagede forskerne noget interessant. Hos personer, der boede sammen, var immunsystemet overvejende ens.

Læs mere på Videnskab.dk: Bliver vi tiltrukket af et godt immunforsvar?

»Der er en reduktion på 50 procent i variationen i immuncellerne, hvilket er en yderst bemærkelsesværdig effekt. Det er en større effekt, end ved 40 års aldring,« forklarer Adrian Liston, der forsker i inflammation og immunsystemet ved Catholic University of Leuven i Belgien og står bag studiet, til Newscientist.com.

Forskerne forklarer ændringen med, at mange par og familier har de samme vaner og færdes i det samme miljø.

Læs mere på Videnskab.dk: Byd bakterierne velkommen i dit liv

Desuden har tidligere studier ifølge Newscientist.com vist, at par og familier, som bor sammen, har en lignende sammensætning af tarmbakterier, som spiller en stor rolle for immunsystemet.

Adrian Liston fortæller til Newscientist.com, at alle parrene i forsøget er forældre, og børnene kan have overført mikrobakterier til forældrene, eksempelvis gennem bleskift.

Forskernes resultater er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Immunology. Der er problemer med det direkte link til studiet på Natures hjemmeside, derfor linkes kun til forsiden.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Kønsmønstre styrer drenge og pigers computerspilvaner

Pauser forbedrer skoleelevers præstationer

Disse planter har man fået til at vokse i rummet

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.