Græskar er i sæson og kan bruges både syltet, kogt eller bagt.

Men husk, at du skal smage på dit græskar, inden du tilbereder det.

Det sæsonaktuelle råd fra Fødevarestyrelsen lyder:

»Smag altid på dit græskar, inden du river det til græskartærte, griller det, rister kernerne eller putter det i suppe.«

De gule, grønne eller orange grøntsager kan nemlig indeholde giftstoffer, som kan forårsage mavesmerter, diarré og opkast.

Og det gælder uanset om det er græskar, du har dyrket hjemme i din egen have eller nogle, du har købt i supermarkedet.

»Hvis et græskar smager bittert eller metalagtigt, bør du spytte det ud og smide hele græskarret ud,« skriver Fødevarestyrelsen.

Både græskar, og for den sags skyld også squash, kan udvikle bitterstofferne cucurbitaciner, der er giftige.

Symptomerne på forgiftning vil kunne mærkes få timer efter man har spist grøntsagen.

»Pyntegræskar indeholder ofte cucurbitaciner,« skriver Fødevarestyrelsen.

Derfor bør du aldrig spise et græskar, der er mærket som egnet til pynt.

Et andet godt råd er altid at skylle græskarret i koldt vand, inden du skærer i det.

Forklaringen er, at bakterier, der kan sidde på overfladen, på den måde ikke overføres til indmaden, som du typisk vil spise.