Grillsæsonen er allerede i gang, og det betyder masser af grillpølser, grillspyd og grillkylling. Men nu advarer Fødevarestyrelsen grill-entusiasterne mod et grill-trick, som flere nok har prøvet en enkelt gang eller ti.

Tricket går ud på, at du putter en øldåse med øl i op i kyllingen, på den måde skulle den være mere saftig end ellers. Men det er farligt, siger Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen oplyser, at problemet er, at dåsen slet ikke tåler de høje temperaturer, og derfor smitter din kylling med kemi fra dåsens lak.

Det er bisphenol A, som er synderen. Det er et hormonforstyrrende stof, og derfor er det en god idé at prøve at undgå det. Det findes blandt andet i dåser til mad og drikke.

Det samme gælder altså, hvis du på spejderlejr eller campingtur vælger at bruge en konservesdåse til at opvarme din mad i, bør du nok overveje en anden løsning. Fødevarestyrelsen har nemlig tidligere advaret i mod at bruge dåser til opvarme mad henover et bål.

Men lige nu handler det om dåser og kyllinger. På deres Facebook-side 'Mad Med Mindre Kemi', forsøger de, at få øldåserne ud af kyllingen og ind i pantautomaten.

Hvis man gerne vil lave en god grillkylling, og den skal stå op, men den bliver grillet, så er der håb alligevel. Man kan købe sig en 'kyllingeholder', der holder kyllingen oppe.