Hvorfor gjorde jeg noget ondt mod folk, jeg holder af? Og hvorfor er jeg min partner utro?

Nogle drømme kan få én til at gruble som en vanvittig, for hvad betyder de?

»Nogle drømme kan være svære og pinlige at tale om. De fleste mænd bryder sig ikke om at fortælle, at de har haft en drøm om at være gravide eller have sex med deres mor, og drømmen betyder ikke, at de ønsker det,« siger Michael Rohde til Søndagsavisen.

Han er cand.merc., bachelor i psykologi og forfatter til bogen 'Sådan forstår du dine drømme'.

»De komplekse drømme med handlinger, der er langt ude i hampen og har et mærkeligt miks af personer og hændelser, handler om de udfordringer, vi går rundt med. De kan både være følelsesmæssige og intellektuelle, arbejdsrelaterede,« siger Michael Rohde til Søndagsavisen og forklarer, hvad de mest googlede drømme kan betyde.

For eksempel:

Ude af kontrol
Bliver du skyllet over af en flodbølge, falder du i et dybt hul, er du ved at drukne, eller kan du ikke styre din bil, kan det være stressvarsler. Her kan drømmene advare dig om at passe på dig selv og blive bedre til at sige nej.

Nøgen blandt andre
Hvis er nøgen blandt folk med tøj på, og det ikke generer dig, kan det tyde på, at du er afklaret med dig selv og din måde at være på. Hvis du er skræmt og prøver at gemme dig, er du måske bange for at være dig selv.

Utroskab
Drømmer man, at ens partner er utro, kan det være, at han eller hun bruger så meget tid på arbejde, venner, børn eller hunden, at personen ikke er nærværende, og man føler sig overset. Er man selv utro i drømmen, bruger man måske for lidt tid på partneren.

Døden
Det kan være positivt at drømme om døden, for det kan handle om, at du forandrer dig og tager afsked med en gammel side af dig selv. Mange har også drømme, hvor deres forældre dør. Det kan være for at gøre op med sider af ens forældre, som man ikke selv vil overtage.