En ernæringsekspert fortæller, hvorfor det er godt at putte smør på brødet, inden det toppes med Nutella.

Er smør under Nutella go eller no-go? Et spørgsmål der ofte stilles, ikke blot om det smørbare chokoladepålæg, men også i forhold til for eksempel leverpostej og syltetøj.

Ifølge ernæringseksperten Michael René er der en særlig grund til, at smør under Nutella er godt. Det skriver Metroxpress.

»Nutella består af ristede hasselnødder, smeltet chokolade, kogende vand, lidt salt og honning. For at fuldende smagsoplevelsen kan man tilsætte smør, som giver lidt syrlighed til smagen,« siger han til Metroxpress.

Han fortæller dog, at det gælder for Nutella på hvidt brød, da mørkt brød er lavet af surdej. Dog er fordelen ved at droppe smørret, at man på den måde indtager færre kalorier.

Han fortæller videre, at bruges der smør, er det en fordel at anvende det saltede af slagsen, da salt netop også mangler en smule i smagen.

Det populære chokoladesmørepålæg blev opfundet tilbage i 1946 og fabrikeres af italienske Ferrero, der også står bag blandt andet det berømte Kinder-chokolade.

Nutella sælges i mange lande verden over, og kan også bruges i desserter som for eksempel pandekager.