Proteinrige produkter er efterhånden blevet en almindelighed på hylderne i supermarkeder. 

Men ifølge ernæringsekspert Karoline Steenbuch giver det en forvrænget virkelighedsopfattelse. 

Det skriver Dagbladet

»Jeg begynder at blive lidt træt af alle de produkter, der indeholder mere protein. Der kommer hele tiden nye produkter på markedet, det skaber en illusion om, at vi har brug for mere protein, når det ikke er tilfældet,« lyder det fra eksperten.

Hun forklarer også, hvordan de fleste af os får dækket vores proteinbehov gennem det, vi spiser, uden vi behøver at vælge fødevarer med ekstra protein i. 

»Husk at overskud af protein kan forårsage vægtøgning. Kroppen har en begrænset kapacitet til at lagre protein, så overskuddet omdannes til blodsukker eller fedt,« lyder det yderligere fra Karoline Steenbuch. 

Ernæringseksperten mener også, at det er producenternes måde at hoppe med på en ny trend – denne gang proteintrenden. En trend, som hun håber snart forsvinder. 

»Der er god grund til at tro, at denne trend er skabt af influencere og sociale medier. Jeg håber, at det er en trend, som snart forsvinder. Det er let at få det indtryk, at protein er noget, de fleste mennesker ikke får nok af, men det er ikke tilfældet,« lyder det. 

Steenbuch anbefaler i stedet, at man fokuserer på de naturlige proteinkilder som toppings og tilbehør. 

Til det norske medie forsvarer producenter som Wasa og Axa, der er begyndt at implementere proteinprodukter i deres sortiment, at deres produkter er svar på forbrugernes efterspørgsel.