Lyt til artiklen
Dyrehaven slår igen portene op for Danmarks motionsløb nr. 1, Eremitageløbet

Et lille jubilæum markeres søndag 6. oktober i Dyrehaven. For 45. gang slår nationalskoven de røde porte op for Danmarks motionsløb nr. 1, Eremitageløbet.

Når hjertelægen Peter Schnohr fyrer startpistolen af, sendes 19.000 løbere gennem den smukke skov med Eremitageslottet som det stolt knejsende centrum på den klassiske 13,3 kilometer lange rute.

BT satte i 1969 i samarbejde med Københavns Idræts-Forening og Københavns Skiklub en sand motionslavine i gang med det første E-løb.

I dag arrangeres i hundredvis af større og mindre løb overalt i landet, og løb har i mange år været Danmarks største og populæreste fritidsaktivitet.

Idéen med E-løbet var at motivere danskerne til regelmæssig træning for sundhed og velvære. Eller med andre ord at hive den stillesiddende dansker op af lænestolen.

Konklusionen på Peter Schnohrs verdenskendte Østerbroundersøgelse viser da også, at der er sund fornuft i at bevæge sig. Motionsløbere lever nemlig omkring seks år længere end alle andre.

Det ideelle er træning tre gange om ugen i langsomt til middelhurtigt tempo i sammenlagt fra én til to en halv time.

I de første 44 år har 593.495 løbere i alderen fra fire til 96 år gennemført Eremitageløbet.

At E-løbere gribes af stemningen i Dyrehaven og er et trofast folkefærd understreges af, at mange tusinde kommer igen år efter år. Knap 50 løbere har været med hvert eneste år siden premieren i 1969 og nærmer sig støt og roligt 50 års jubilæet i skoven.

Sidste års tilmeldte har modtaget en forhåndstilmelding, og nye løbere kan tilmelde sig fra 17. maj på www.elob.dk Her kan du også læse mere om løbet. Eventuelle spørgsmål til E-løbskontoret på elob@ultimate.dk eller telefon 88 200 212 (mandag-fredag kl. 10-15).

Af Peter Fredberg fred@bt.dk